Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να διατηρηθεί το υποθηκοφυλακείο του Κρανιδίου ζητά με ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας

Ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου της Ερμιονίδας, για την διατήρηση του άμισθου υποθηκοφυλακείου Μάσσητος, που εδρεύει στο Κρανίδι.

Το εν λόγω υποθηκοφυλακείο, είναι να ενσωματωθεί στο Κτηματολογικό Γραφείο της Πελοποννήσου, με έδρα το Ναύπλιο.

Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, να γίνει υποκατάστημα του Κτηματολογικού Γραφείου Πελοποννήσου, αναφέρει το σχετικό ψήφισμα.

Θα συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου, όπου και θα προωθήσει τα αιτήματα στο αρμόδιο Υπουργείο

Όπως τονίζει το ψήφισμα, η κατάργηση του υποθηκοφυλακείου θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο δήμο Ερμιονίδας.

Αναφέρει, ότι η κατάργηση δεν βασίζεται σε κάποια μελέτη που να λαμβάνει υπόψη της την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής, ενώ δεν υπάρχει και ψηφιοποιημένο σύστημα παρακολούθησης των δημοσίων εγγράφων και πράξεων.

Το ψήφισμα, μιλά για παραβίαση του δικαιώματος των πολιτών της Ερμιονίδας, δημιουργεί ανασφάλεια στις εμπράγματες συναλλαγές, θίγει άμεσα τους επαγγελματίες της περιοχής, οδηγεί σε συσσώρευση των κτηματολογικών προβλημάτων, σε μη επίλυσή τους, σε ανασφάλεια στις εμπράγματες συναλλαγές και σε ωμή παραβίαση του συνταγματικά, κατοχυρωμένου δικαιώματος της ιδιοκτησίας των πολιτών.

Ο δήμος Ερμιονίδας, ζητά να διατηρηθεί το Υποθηκοφυλακείο Μάσσητος, να διατηρηθούν μόνιμα τα αρχεία των βιβλίων και ο ηλεκτρονικός, υλικός εξοπλισμός, να συνεχιστεί η διενέργεια όλων ανεξαιρέτως πράξεων που γίνονται σ’ αυτό και ο προοιστάμενος του υποκαταστήματος να ασκεί με φυσική παρουσία το λειτούργημά του σ’ αυτό.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More