Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίπολη: Νέος διοικητής στην 4η Μεραρχία Πεζικού – Τελετή παράδοσης – παραλαβής

Νέο διοικητή έχει πλέον η Διοίκηση Κέντρων (IV ΜΠ ‘’ Πελοπόννησος ‘’) στην Τρίπολη. Νέος διοικητής, μετά τις τελευταίες κρίσεις, τοποθετήθηκε ο Υποστράτηγος Απόστολος Τσουλουβής. Πήρε τη θέση του Αντιστράτηγου Ιωάννη Δημητρέλλου.

Το τελετουργικό παράδοσης – παραλαβής έγινε, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, στις εγκαταστάσεις του ιστορικού στρατοπέδου ‘’ Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη – 11ο Σύνταγμα Πεζικού) στην Τρίπολη.

Η τελετή της παράδοσης – παραλαβής, έγινε παρουσία του διοικητή ΑΣΔΥΣ, Αντιστράτηγου Δημήτρη Μπολομύτη.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αυτοδιοίκησης, αλλά και αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και στρατεύσιμοι της στρατιωτικής δομής της Τρίπολης.

Ο απερχόμενος διοικητής, Αντιστράτηγος Ιωάννης Δημητρέλλος, στην ομιλία του, προέβη σε ευχαριστίες και στάθηκε σ’ αυτά τα οποία έγιναν επί της διοίκησής του. Μίλησε για το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων της Τρίπολης, για την άσκηση που έγινε στην περιοχή της Μεγαλόπολης, για την διοικητική εποπτεία της Μεραρχίας όσον αφορά τον έλεγχο όλων των Κέντρων Νεοσυλλέκτων της ευρύτερης περιοχής, για το συμβάν της πυρκαγιάς του Αυγούστου, λίγο πάνω απ΄ τα όρια του Στρατοπέδου της Τρίπολης. Ζήτησε να συνεχίσει η Τρίπολη να είναι Κέντρο Νεοσυλλέκτων και να τιμάται η ένδοξη σημαία αυτού.

Ο νέος διοικητής, Υποστράτηγος Απόστολος Τσουλουβής, μίλησε για μεγάλη τιμή, ευθύνη και υποχρέωση που έχει με τα νέα του καθήκοντα. « Θα τηρήσω πιστά τους στρατιωτικούς κανονισμούς  και τους νόμους. Απαιτώ πιστή εφαρμογή και χωρίς εξαιρέσεις αυτά που επιβάλλει η ηγεσία. Θα με διακατέχει η δικαιοσύνη και η μεγαλοψυχία και θα είμαι οδηγός και φάρος ενεργειών για τα όσα θα γίνουν. Θα εργαστώ για την συλλογικότητα και την χρηστή διοίκηση με επίκεντρο τον άνθρωπο, την αξιοκρατία, την δικαιοσύνη, την ευσυνειδησία, την προσήλωση, την ασφάλεια, την εκπαίδευση, την επιχειρηματική ετοιμότητα και την κοινωνική προσφορά. Με φιλοπατρία, καρτερία, πειθαρχία, χωρίς αυθαιρεσίες και χωρίς ακρότητες θα προχωρήσουμε όλοι μαζί. Σας εμπιστεύομαι, θα είμαι δίπλα σας για πάντα», είπε, μεταξύ άλλων, ο νέος Διοικητής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More