Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νεκρό νήπιο ενός έτους μετά από ρωσικό χτύπημα στην πόλη Κριβί Ριχ – Συναγερμός στην ουκρανική επικράτεια

Μέλη ομάδας διάσωσης ανέσυραν το πτώμα ενός αγοριού ηλικίας ενός έτους από τα χαλάσματα κτιρίου κατοικιών που δέχθηκε ρωσικό χτύπημα στην πόλη Κριβί Ριχ, στην κεντρική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τοπικός κυβερνήτης.

«Είναι δύσκολο να γράφει κανείς για κάτι τέτοιο», ανέφερε ο κυβερνήτης Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, σε μήνυμά του στο Telegram, αναφερόμενος στην επίθεση που έγινε χθες το πρωί, στην οποία, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, και δεκατρείς τραυματίστηκαν.

Ο πύραυλος ήταν ένας από αυτούς που εκτοξεύθηκαν την Παρασκευή, στην τελευταία ρωσική επίθεση με στόχο τις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Κίεβο: Aποκαταστάθηκαν η λειτουργία του μετρό και η υδροδότηση

Σημειώνεται πως η ρωσική αυτή επίθεση η οποία έπληξε πολλές περιοχές της κεντρικής, της ανατολικής και της νότιας Ουκρανίας, αφορούσε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις που έχει δεχθεί μέχρι σήμερα η πρωτεύουσα, το Κίεβο, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην ουκρανική επικράτεια.

Air-raid alert throughout the whole territory of #Ukraine. pic.twitter.com/UhJuNOu1G8

— NEXTA (@nexta_tv) December 17, 2022

 Πληροφορίες για τρεις νεκρούς στη Σάστια

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Guardian, ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις σκότωσαν τρεις πολίτες στην κατεχόμενη από τη Ρωσία, πόλη Σάστια στη νότια επαρχία Λουχάνσκ της Ουκρανίας, αναφέρουν φιλορώσοι αξιωματούχοι.

Σε ανακοίνωσή τους στο Telegram, οι αξιωματούχοι του Λουχάνσκ που έχουν εγκατασταθεί στη Ρωσία υποστήριξαν ότι οι αμερικανικής κατασκευής ρουκέτες Himars τραυμάτισαν άλλους πέντε ανθρώπους, καταστρέφοντας παράλληλα τέσσερα σπίτια.

(AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Νεκρός 36χρονος από ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Χερσώνα

Ένας 36χρονος άνδρας σκοτώθηκε σήμερα μέσα στο αυτοκίνητό του έπειτα από τον βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις της πόλης Χερσώνας της νότιας Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Όπως έγραψε στο Telegram ο Γιάροσλαβ Γιανούσεβιτς, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μια δυτική συνοικία της πόλης τραυματίζοντας παράλληλα και μια 70χρονη.

Οι ουκρανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν την πόλη από την ρωσική κατοχή στις 11 Νοεμβρίου, αλλά αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι δυνάμεις του Κρεμλίνου συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς από θέσεις από την άλλη πλευρά του ποταμού Δνείπερου.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι «υψηλής ακριβείας» όπλα έπληξαν τμήματα των ουκρανικών στρατιωτικο-βιομηχανικών υποδομών και εγκαταστάσεων στρατιωτικής διοίκησης και ενέργειας χθες Παρασκευή.

«Ως αποτέλεσμα του πλήγματος αποτράπηκε η μεταφορά όπλων και πυρομαχικών παραγωγής από το εξωτερικό», συμπλήρωσε το υπουργείο Άμυνας στη Ρωσία σήμερα και πρόσθεσε ότι απενεργοποιήθηκαν ουκρανικά εργοστάσια παραγωγής όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Guardian, AP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More