Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Παπαθανάσης στο Πρώτο: Οι μικρομεσαίοι έχουν στη διάθεσή τους 26 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ-Ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει τα στοιχεία (audio)

“Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν στη διάθεσή τους ευρωπαΪκούς πόρους ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ, και την Αναπτυξιακή Τράπεζα η οποία δίνει δάνεια με προνομιακούς όρους”. Αυτό υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθαροί Λογαριασμοί»

Ο κ. Παπαθανάσης απέρριψε την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης επωφελήθηκαν μόνο 140 πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιστορία στο να διαστρεβλώνει τα στοιχεία». 

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: 

«Οι ευρωπαϊκοί πόροι είναι 36 εκατομμύρια  ευρώ από το Ταμείο ανάκαμψης, 26 εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ, και 19 εκατομμύρια από το πρόγραμμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Και βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και πιάνει μια υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα 26 δισεκατομμύρια του ΕΣΠΑ πηγαίνουν μόνο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δεν μπορούν να πάρουν χρήματα οι μεγάλες επιχειρήσεις. Εκεί λοιπόν αριθμητικά οι μικρές πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι ο ίδιος αριθμός με τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά όπως καταλαβαίνετε οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν και μεγαλύτερα επιχειρηματικά σχέδια».

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε επίσης ότι για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και για τις μεσαίες υπάρχει η ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα με δισεκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα για χιλιάδες επιχειρήσεις που παίρνουν δάνεια με προγράμματα που δεν πληρώνουν επιτόκιο. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν προγράμματα όπως το ΤΕΠΙΧ 3, όπου οι μικρές, πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι μεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να πάρουν και πρόγραμμα με εγγύηση του του ελληνικού δημοσίου ή με απομείωση επιτοκίου. 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More