Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Παππάς: «Αύριο χτίζουμε την παράταξη, ανοίγουμε τον δρόμο για τη νίκη»

«Είμαι έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη αναμέτρησης με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Ζητάμε εντολή αναμέτρησης με τους μηχανισμούς κερδοσκοπίας, που παράγουν ανισότητες, για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού», αναφέρει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκος Παππάς σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενόψει των αυριανών εκλογών.

«Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε. Ξέρουμε να νικάμε. Το κάναμε και το 2015. Έχω και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να οργανώσουμε την πολιτική μάχη. Αύριο χτίζουμε την παράταξη. Ανοίγουμε τον δρόμο για τη νίκη», δηλώνει. Ο κ. Παππάς αναφέρει ότι «έφτασε μια ιστορική στιγμή για την παράταξή μας. Αύριο πάμε στις κάλπες. Εκλέγουμε νέα ηγεσία, μετά από 15 χρόνια προεδρίας του Αλέξη Τσίπρα».

Επισημαίνει ότι «η απευθείας εκλογή ηγεσίας από τη βάση αποφασίστηκε στο συνέδριο του 2022 σε μια διαδικασία που είχε ένταση και ισχυρές διαφωνίες» και υποστηρίζει ότι «είναι, όμως, μία απόφαση δικαιωμένη». Σημειώνει ειδικότερα: «Ο κόσμος της παράταξης συγκεντρώνεται, συζητά, προβληματίζεται και αποφασίζει. Η παράταξη ανασυγκροτείται μέσα από αυτή τη διαδικασία συμμετοχής».

Ο κ. Παππάς ευχαριστεί τους συνυποψήφιους του «για το γεγονός ότι κρατήθηκε από όλους ένα επίπεδο πολιτισμένης αντιπαράθεσης». Υποστηρίζει ότι «είναι εμφανείς οι μεταξύ μας διαφορετικές προσεγγίσεις» και σχολιάζει ότι «θα έπρεπε όλοι μαζί να κάνουμε περισσότερα για να είναι πιο διαφανής η πολιτική συζήτηση πάνω στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα». Τονίζει επίσης ότι «θα πρέπει, επίσης, να σταματήσουν αμέσως υπονοούμενα για διασπάσεις, διαγραφές και αποχωρήσεις. Η συμμετοχική διαδικασία μάς ενοποιεί και μας δεσμεύει όλους».

Αναφέρει επιπλέον ότι «κάναμε ένα πρώτο δειλό και, δυστυχώς, ανολοκλήρωτο βήμα για τον μετασχηματισμό του κόμματος» και προσθέτει ότι «τον μετασχηματισμό πρέπει να τον ολοκληρώσουμε. Να μην κοντοσταθούμε άλλο. Ούτε να κάνουμε βήματα προς τα πίσω».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά «αποδείχτηκε ότι η παράταξη είχε ανάγκη ένα μεγάλο κύμα δημοκρατίας και συμμετοχής». Τονίζει ότι αυτή την ανάγκη υπηρετεί και η προσωπική του υποψηφιότητα ως συλλογική προσπάθεια. «Έχουμε καθαρό προσανατολισμό. Επιβεβαιώνουμε την ταυτότητα που αποτυπώσαμε από το 2019. Είμαστε η αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη. Η πλουραλιστική ταυτότητά μας πάει από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Δε θα κάνουμε τη χάρη στους πολιτικούς μας αντιπάλους να αυτοπεριοριστούμε και να αναδιπλωθούμε. Έχουμε βαθιά συνείδηση ότι πολιτικές που μας επέβαλαν, πλήγωσαν συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες. Το παραδεχόμαστε δημόσια και ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια επανασύνδεσης με τη νεολαία, τους μισθωτούς και, κυρίως, τη μεσαία τάξη», αναφέρει.

Επίσης ο κ. Παππάς τονίζει ότι «είμαστε δύναμη πατριωτική και διεθνιστική» και πως «υπερασπιζόμαστε την ιστορία μας και τη συμβολή μας στους μεγάλους πατριωτικούς αγώνες, στους αγώνες για τη δημοκρατία. Υπερασπιζόμαστε την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής μας 2015 – 2019. Δε θα συναινέσουμε, δε θα επιτρέψουμε την αποδόμησή της από τις παρασκηνιακές συμφωνίες του κ. Μητσοτάκη και της ιδιωτικής του εξωτερικής πολιτικής».

Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος αναφέρει επιπλέον: «μέσα από τη διαδικασία συμμετοχής ξεπερνάμε και τις οργανωτικές μας αδυναμίες. Υπερβαίνουμε τις λειτουργίες κλειστών δομών που κατέστειλαν τη συλλογική βούληση των μελών. Δεν θα υπάρχουν κλειστές πόρτες. Δεν θα είμαστε κόμμα «στρείδι». Ούτε, όμως, θα γίνουμε κόμμα «χυλός», του οποίου η ηγεσία δεν λογοδοτεί πουθενά. Το κύμα δημοκρατίας και συμμετοχής μάς κάνει κόμμα των μελών. Τα μέλη θα αποφασίζουν για την τακτική, τη στρατηγική, τα ψηφοδέλτια, τα μεγάλα ζητήματα της εποχής αλλά και για την ηγεσία. Θα ελέγχουν τα εκλεγμένα όργανα στην εφαρμογή των αποφάσεων».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More