Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουγγαρία: Κοινοπραξία για την παραγωγή στρατιωτικών τεθωρακισμένων οχημάτων με τουρκική εταιρεία   

Ο Τούρκος κατασκευαστής τεθωρακισμένων οχημάτων Nurol Makina και η ουγγρική εταιρεία Raba Otomotiv Holding υπέγραψαν συμφωνία για την εγκατάσταση της παραγωγής τεθωρακισμένων οχημάτων Gidran στην Ουγγαρία, αναφέρει το δημοσίευμα Defense Turk.

Τα θωρακισμένα οχήματα Gidran είναι μια έκδοση του οχήματος Ejder Yalcin MRAP 4×4 της Nurol Makina.

Η τουρκοουγγρική κοινοπραξία Nurol Makina Hungary θα ξεκινήσει σύντομα την παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων Gidran για τις ουγγρικές Ένοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Ουγγαρία θα ξεκινήσει την παραγωγή εξαρτημάτων και τη γραμμή συναρμολόγησης για αυτό το θωρακισμένο όχημα.

Η νέα συμφωνία θα είναι συνέχεια της σύμβασης που υπογράφηκε το 2019 για τη συναρμολόγηση αυτών των οχημάτων μάχης στην Ουγγαρία, μια διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο Raba στο Gyor.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση για συνεργασία στη διαδικασία παραγωγής αυτών των τεθωρακισμένων οχημάτων υποστηρίχθηκε από την εξαιρετική απόδοση της σειράς τεθωρακισμένων οχημάτων Nurol Makina εντός του ουγγρικού στρατού.

Ο Ούγγρος υπουργός Άμυνας Kristof Szalay-Bobrovniczky εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα προϊόντα της τουρκικής εταιρείας και ανέφερε τη Nurol Makina ως τον επιλεγμένο στρατηγικό εταίρο για την κάλυψη των απαιτήσεων τεθωρακισμένων οχημάτων 4Χ4 της Ουγγαρίας.

Αυτή η εταιρική σχέση αντιπροσωπεύει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία που υπογραμμίζει την τάση των χωρών να ενώνουν τις δυνάμεις τους στον αμυντικό τομέα. Δεν πρόκειται μόνο για την ανταλλαγή τεχνολογικών δεξιοτήτων, αλλά και για τη βελτιστοποίηση του κόστους παραγωγής και τη βελτίωση των αμυντικών δυνατοτήτων. Στην περίπτωση αυτή, η Τουρκία και η Ουγγαρία αποτελούν παράδειγμα για το πώς δύο έθνη μπορούν να συνεργαστούν για να επιτύχουν τους στρατιωτικούς τους στόχους, ενισχύοντας παράλληλα τις σχέσεις τους σε αυτόν τον τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2020, ο Gáspár Maróth, η κυβέρνηση  του οποίου η κυβέρνηση του ανέθεσε τον συντονισμό της ανάπτυξης της ουγγρικής στρατιωτικής βιομηχανίας, δήλωσε ότι οι Ούγγροι στρατιώτες θα λάβουν περισσότερα από 300 νέα στρατιωτικά οχήματα και το πρόγραμμα έχει ως βάση τα  Τούρκικα στρατιωτικά οχήματα Ejder Yalcin MRAP 4×4 – που αναπτύχθηκαν με τη συμμετοχή της γερμανικής αμυντικής εταιρείας Rheinmetall.

Ήδη πριν από τρία χρόνια, οι αξιωματούχοι από τη Βουδαπέστη δήλωσαν ότι αυτή η παραγγελία άνω των 300 στρατιωτικών οχημάτων αποτελεί μέρος του εκτεταμένου προγράμματος στρατιωτικών εξοπλισμών  και το επόμενο στάδιο θα είναι η έναρξη της τοπικής παραγωγής, με τη συμμετοχή της ουγγρικής βιομηχανίας όπλων.

Πηγή: Defenseromania.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More