Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάτρα: Προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Πλημμύρισαν δρόμοι (βίντεο)

Ισχυρή βροχόπτωση εκδηλώθηκε το πρωί στην Πάτρα, προκαλώντας έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στο κέντρο της πόλης σε συνοικίες και στην περιφέρεια. Η έντονη βροχόπτωση συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους, που έφτασαν και τα 5 μποφόρ.

Καταγράφηκε συσσώρευση υδάτων στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου με τους καταστηματάρχες να προσπαθούν με τις σκούπες να κρατήσουν το νερό της βροχής έξω από τις επιχειρήσεις τους. Στη παραλιακή ζώνη αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν γιατί δεν ήταν δυνατή η οδήγηση, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η αστυνομία και η Πολιτική Προστασία βρίσκονται σε ετοιμότητα για την παροχή βοήθειας, όπου χρειαστεί.

Στο μεταξύ νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται στη χώρα μας το ερχόμενο Σάββατο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Τα πιο έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ αναμένεται να βρέξει στις περισσότερες περιοχές.

Στη Δυτική Ελλάδα σε συναγερμό έχουν τεθεί Πολιτική Προστασία, Πυροσβεστική και Δήμοι. Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο στη διάρκεια της οποίας θα αναλυθούν τα δεδομένα και θα καθοριστούν οι ενέργειες για τις οποίες πρέπει να προετοιμαστεί ο κάθε φορέας.

Σε ετοιμότητα αναμένεται να τεθούν όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας στο Εθνικό οδικό δίκτυο, στην Αιγιάλεια και τον Δήμο Πατρέων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More