Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουκρανία: Οι μισθοφόροι της Wagner ανακοίνωσαν νίκη στρατηγικής σημασίας εν μέσω «αντιπαράθεσης» με τη Μόσχα

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν το χωριό Μπερχίφκα, βόρεια της Μπάχμουτ, στην ανατολική Ουκρανία, μια πόλη στρατηγικής σημασίας την οποία η Ρωσία προσπαθεί να θέσει υπό τον έλεγχό της εδώ και πολλούς μήνες.

Το χωριό Μπερχίφκα, το οποίο ονομάζεται Μπερχόφκα στα ρωσικά, “βρίσκεται πλήρως υπό τον έλεγχό μας. Οι μονάδες της Wagner ελέγχουν το σύνολο του Μπερχόφκα”, ανέφερε ο Πριγκόζιν σε ανακοίνωσή του.

Για «ρήξη» μεταξύ της Wagner και του ρωσικού υπουργείου Άμυνας κάνουν λόγο δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Πριγκόζιν κατηγορεί τοναρχηγό των ενόπλων δυνάμεων και τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας για «απόπειρα καταστροφής της Wagner απαγορεύοντας τον εφοδιασμό με πυρομαχικά και εμποδίζοντας τις αεροπορικές μεταφορές».

«Όλα τα αιτήματα για προμήθεια πυρομαχικών για μονάδες εφόδου διεκπεραιώνονται το συντομότερο δυνατό. Προσπάθειες διάσπασης του μηχανισμού υποστήριξης μεταξύ των ρωσικών στρατιωτικών ομάδων είναι αντιπαραγωγικές και λειτουργούν μόνο προς όφελος του εχθρού», απάντησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More