Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο διεθνολόγος Θ. Ευτυχίδης στην ΕΡΤ: Φαίνεται πως όλα θα λήξουν σήμερα το βράδυ – Έχει μειωθεί όμως το κύρος του Ρώσου προέδρου

Ο Θρασύβουλος Ευτυχίδης, διεθνολόγος και οικονομολόγος μίλησε στην ΕΡΤ σχετικά με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στη Ρωσία, μετά την ανταρσία του επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης ΒάγκνερΓεβγκένι Πριγκόζιν, κάνοντας εκτιμήσεις για την εξέλιξη της κατάστασης.

«Έχει γίνει επαφή του προέδρου Λουκασένκο με τον Πριγκόζιν. Το διαβάζω και στα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Έχω άμεση επαφή και όλα φαίνονται ότι σήμερα το βράδυ θα λήξουν και θα υπάρξει απόσυρση. Θα ηρεμήσει η κατάσταση. Βέβαια από όλο αυτό, έχει μειωθεί το κύρος του Ρώσου προέδρου», είπε αρχικά.

Πρόσθεσε πως ο Πούτιν: «Απέδειξε ότι ουσιαστικά χρησιμοποιεί δυνάμεις που δεν ελέγχει. Βέβαια κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το Κίεβο, αλλά σήμερα είναι η μέρα της Ρωσίας, οπότε ουσιαστικά αποδείχθηκε ότι δυνάμεις, οι μισθοφόροι που έχει χρησιμοποιήσει κατά κόρον η Μόσχα, ήταν εξαιρετικά επικίνδυνες».

Όσο για το αν θα μπορούν οι δύο άνδρες να συμβιώσουν, μετά από όλο αυτό, τόνισε: «Φυσικά όχι. Δεν υπάρχει αυτή περίπτωση. Είναι πρακτικά αδύνατον. Εμένα μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση ότι ο Πούτιν έχει ανεχθεί το προηγούμενο διάστημα τον Πριγκόζιν να υβρίζει ουσιαστικά. Αλλά θα πω ότι ο Πριγκόζιν είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολλά πράγματα από μέσα και ίσως γι’ αυτό να μην του έδωσε την απάντηση που θα έπρεπε από την αρχή.

Σήμερα όμως έχει ξεπεράσει κάθε όριο, οπότε υποχρεωτικά θα πρέπει να φύγει από την Ρωσία. Αν θέλει να διαφυλάξει την ζωή του. Δεν ξέρω πόσοι θα τον ακολουθήσουν ή πόσοι θα είναι αυτοί που θα καταθέσουν τα όπλα και θα ενταχθούν στο ρωσικό στρατό».

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More