Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Τελευταία ημέρα του «Daniel» που ξεπέρασε και τον «Ιανό»

Tελευταία ημέρα της κακοκαιρίας Daniel που ήδη έχει χαρακτηριστεί μια ιστορική κακοκαιρία καθώς τα ύψη βροχής που έδωσε σε πολλές πόλεις κυρίως της Θεσσαλίας ήταν πραγματικά ακραία. Και σήμερα έως το απόγευμα αναμένονται στη Θεσσαλία και τις γειτονικές περιοχές ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Από την Παρασκευή ο καιρός βελτιωμένος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Με μποφόρ όμως στο Αιγαίο το Σαββατοκύριακο.

Ηδη η κακοκαιρία Daniel έχει ξεπεράσει τον Ιανό στην ποσότητα νερού πού έπεσε στη Θεσσαλία. Πιο αναλυτικά στον Ιανό το Σεπτέμβριο του 2020, που επίσης σημειώθηκαν καταστροφές και υπήρχαν και θύματα, καταγράφηκαν σε χιλιοστά:

ΙΑΝΟΣ Σεπτ/2020: Περτούλι 317   /    Μουζάκι 268,    /     Καρδίτσα 212.

Το τριήμερο Δευτέρας-Τετάρτης η συνολική βροχόπτωση που καταγράφηκε αντίστοιχα ήταν:

DANIEL Σεπτ/2023: Περτούλι 375  /     Moυζάκι 400   /       Καρδίτσα 632    

                                 Ζαγορά 900    /     Πορταριά 885     /          Βόλος   607.

Πιο αναλυτικά σήμερα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φθάσει στα βορειοδυτικά τους 24 με 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 30 και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More