Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Μπόρες και καταιγίδες την Πέμπτη – Με ηλιοφάνεια η 28η Οκτωβρίου

Άστατος θα είναι ο καιρός το επόμενο 24ωρο και μάλιστα στα δυτικά θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες, ίσως πρόσκαιρα ισχυρές.

Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται από τα νοτιότερα τμήματα της Ηπείρου, τη δυτική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και δυτικότερα.

Στα κεντρικά και στα βόρεια θα υπάρξουν περάσματα από πιο τοπικές και εξασθενημένες βροχές, ενώ στα νότια και ανατολικά θα έχουμε σκόνη στην ατμόσφαιρα και σύννεφα χωρίς όμως φαινόμενα.

Μετά το μεσημέρι ο καιρός στα βόρεια θα ανοίξει αρκετά και οι όποιες μπόρες θα σημειώνονται στη Θράκη και στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα. Τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν στη Στερεά και στην Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ανεβάζοντας ιδιαίτερα την σχετική υγρασία, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 με 26 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 29 στην Κρήτη.

Στην Αττική από το μεσημέρι θα συννεφιάσει και θα υπάρξει σύντομο πέρασμα από διάσπαρτες μπόρες, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και κάποιες τοπικές καταιγίδες. Σχετικά γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι νότιοι στα 5 με 6 μποφόρ στα ανατολικά και η θερμοκρασία στους 19 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη θα έχει από το βράδυ της Τετάρτης παροδικές βροχές οι οποίες θα διατηρηθούν μέχρι και το πρωί της Πέμπτης. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα επικρατήσουν αραιές συννεφιές.
Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 16 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Η ζέστη και η υγρασία θα παραμείνουν και την Παρασκευή αλλά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα εντοπίζονται μόνο στα δυτικά και στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Καλός αναμένεται να είναι ο καιρός την 28η Οκτωβρίου, με σύννεφα στα δυτικά και στα βόρεια και ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα.

Αναλυτική η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More