Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας για την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ

Ανακοίνωση καταδίκης της “επιχείρησης ποινικοποίησης” ,όπως αναφέρουν, της συνδικαλιστικής δράσης της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Αφροδίτης Ρέντζιου εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας καταγγέλλει την επιχείρηση ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης της προέδρου της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών ιατρών επειδή υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη σύγχρονη δωρεάν υγεία για όλους, διεκδικώντας μέτρα προστασίας για γιατρούς και ασθενείς.

Η συνάδελφος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, Αφροδίτης Ρέτζιου παραπέμπεται σε δίκη, στις 28/11/2022, κατηγορούμενη για παραβίαση του νόμου «Χρυσοχοΐδη», δηλαδή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, σε κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών στις 24-9-2020, εν μέσω δηλ. της πανδημίας, με σύνθημα που εξέφραζε την αγωνιστική τους απαίτηση για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού «τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας του λαού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κλητήριο θέσπισμα.

Είναι ουσιαστικά η πρώτη δίκη με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό αυτό νόμο που αφορούσε την απαγόρευση και καταστολή κινητοποιήσεων των υγειονομικών κι άλλων εργαζομένων για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Έτσι τιμάει η κυβέρνηση και το αστικό κράτος, τους «ήρωες υγειονομικούς»…».

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους φορείς της Λάρισας να καταδικάσουν την απόφαση και παράλληλα να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου.

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More