Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης στην εκπομπή «Τριτολογίες»

Ο Στέλιος Αγγελούδης αναδείχθηκε νικητής στη μάχη του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών απέναντι στον Κωνσταντίνο Ζέρβα και είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Μέσα από την εκπομπή της ΕΡΤ «Τριτολογίες» απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με τα ζητήματα της πόλης, τονίζοντας ότι προτεραιότητά του θα είναι η καθαριότητα, ο δημόσιος χώρος και η ασφάλεια. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Οι τουρίστες είναι 5 με 6% λιγότεροι από ότι ήταν το 2019. Για μένα ο δήμος δεν είναι πολιτική. Εκεί στις γειτονιές που μεγάλωσα και έπαιξα, στην Άνω Πόλη, είναι και ένας από τους λόγους που είπα ότι δεν θα συμμετάσχω σε αυτή την απραξία, σε αυτή την εγκατάλειψη», όπως είπε και αναφορικά με την καθαριότητα, τόνισε: «Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, καθώς θα πρέπει να τη μελετήσουμε σχεδιαστικά και να πάμε σε ένα συνολικό σχέδιο παρέμβασης. Σε μερικές πλευρές της είναι τόσο τραγική η εγκατάλειψη. Για παράδειγμα στη Μπουμπουλίνας δεν μπορείς πλέον ούτε με μηχανάκι, ούτε με αυτοκίνητο, ούτε με τα πόδια και απορώ όταν βλέπεις ένα τέτοιο εξώφθαλμο παράδειγμα μη προσβασιμότητας και να μην κουνάς το δάχτυλο, κάτι να κάνεις. Αντιλαμβάνομαι ότι οι προσδοκίες είναι πάρα πολύ υψηλές, έχω δώσει όμως μία υπόσχεση. Ήρθαμε για να δουλέψουμε».

Για τα έργα για το fly over:

«Αν ήταν στο χέρι μου (σ.σ. να παγώσει τα έργα μέχρι να ξεκινήσει το μετρό) θα το σκεφτόμουν πολύ, αλλά δε νομίζετε ότι ήρθε η ώρα να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Για παράδειγμα μπορεί το μετρό να τελείωσε, αλλά θα αρχίσει να λειτουργεί για τους πολίτες 12 με 14 μήνες μετά την έλευση του παρόχου που θα το συντηρεί, δηλαδή τέλος του 2024 αρχές του 2025. Η άποψη μας για το fly over ήταν ότι πρέπει να μετατεθεί μέχρι να γίνει ένας καλός σχεδιασμός και μετά να δούμε όλα τα υπόλοιπα, αλλά από τη στιγμή που αυτό δε γίνεται να δούμε τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί από το Υπουργείο Υποδομών και μετά τι μπορούμε να κάνουμε».

Για την πλατεία Ελευθερίας:

«Είναι σαφές ότι θα γίνει χώρος αναψυχής και μνημείο για τους Εβραίους. Αυτό που πρέπει να πω είναι ότι η πόλη πρέπει να σταματήσει να είναι η πόλη των ματαιωμένων σχεδίων. Αν βρω οποιεσδήποτε μελέτες που είναι έτοιμες για δημοπράτηση, θα δημοπρατηθούν. Σε ότι αφορά τα 2-3 έργα του κ.Μπουτάρη, επειδή γνωρίζω ότι υπάρχει ετοιμότητα μελετητική, αυτό θα γίνει άμεσα».

Για τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες του κόσμου:

«Ήρθα ως ένας αδέσμευτος και ανεξάρτητος επικεφαλής μίας παράταξης ενεργών πολιτών. Θα υπάρξει μία μικρή μεταβατική περίοδος για να διεκδικήσω από την κεντρική διοίκηση μελετημένα, αυτά τα οποία απαιτεί και χρειάζεται η πόλη. Αν δεν έρθουν αυτά, τότε θα δουν οι συμπολίτες μου με ποιον τρόπο μπορώ να τα διεκδικήσω. Γι’ αυτό επιλέξαμε και ανθρώπους από όλες τις παρατάξεις ».

Για τη ΔΕΘ:

«Έλεγα με κάποιες παρεμβάσεις που θα αύξαναν το πράσινο, έλεγα να προχωρούσε, αλλά ήθελα περισσότερο στο υφιστάμενο, από τη στιγμή όμως που λένε ότι αυτό το έργο δεν περπατά πρέπει να σκεφτώ τη ζωή μας σε μία πολή ανθεκτική για μετά από χρόνια και γι’ αυτό το λόγο λέω ότι δεν μπορεί να γίνει ένα ιδιωτικό εκτεταμένο real estate, στο κέντρο της πόλης, μπορούν να μείνουν ήπιες εκθεσιακές δράσεις. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο, θέλουμε να ανοίξει η κουβέντα και γιατί όχι να μην ενωθούν οι εκτάσεις από το Γ’ Σώμα Στρατού μαζί σε αυτό το μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο που θα ξεκινά από το Σέιχ Σου και θα φτάνει μέχρι τη θάλασσα».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More