Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ντανζουμά… οδήγησε τα “κίτρινα υποβρύχια”

 

Η Βιγιαρεάλ κατάφερε να ξεπεράσει, σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Οσασούνα με 2-0, για την 9η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, χάρη σε δύο γκολ του 25χρονου Ολλανδού, ο οποίος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Η Βιγιαρεάλ, υποδέχθηκε στο “Θιουτάτ Ντε Βαλένθια” την Οσασούνα για το παιχνίδι που… έριξε την αυλαία για την 9η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Ο εκπληκτικός Ντανζουμά σημείωσε δύο τέρματα και “χάρισε” τη νίκη στην ομάδα του, η οποία επέστρεψε στις νίκες, μετά από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα (δύο ισοπαλίες, δύο ήττες). Έτσι τα “κίτρινα υποβρύχια” έφτασαν τους 15 βαθμούς και την 7η θέση. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στους 13 βαθμούς και βρίσκονται στην 9η θέση.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Οσασούνα, να έχει την πρώτη καλή στιγμή στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Άβιλα δοκίμασε τα πόδια του από μακρινή απόσταση, με τη μπάλα όμως να μην του κάνει το “χατίρι”, καθώς σταμάτησε στο δοκάρι του Ρούλι. Στο 19′ οι φιλοξενούμενοι “φώναξαν” για πέναλτι, αλλά μετά από εξέταση του VAR, ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι, όπως αρνήθηκε και πέναλτι στη Βιγιαρεάλ λίγες στιγμές αργότερα, πάλι αφού πρώτα επισκέφθηκε το βίντεο. Στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης τα “κίτρινα υποβρύχια” προειδοποίησαν με τον Παρέχο, όταν “εξαπέλυσε” ένα κεραυνό, αλλά ο Ερέρα απομάκρυνε τον κίνδυνο, όταν πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή απέκρουσε. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ, όταν ο Ντανζουμά με ένα φανταστικό τακουνάκι έστειλέ τη μπάλα στα δίχτυα. Έτσι οι δύο ομάδες αποχώρησαν για την ανάπαυλα, με την Βιγιαρεάλ να έχει “κεφάλι” στο σκορ με 1-0.

 

#VillarrealOsasuna | 1-0 45’+2′ | ¡DESCANSO!

¡Ventaja para el Submarino tras un golazo de pura clase de @Danjuma! pic.twitter.com/UBJ1QCRPRR

— Villarreal CF (@VillarrealCF) October 17, 2022

Το δεύτερο μισό, ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τα “κίτρινα υποβρύχια”, καθώς μετά από παράβαση του αμυντικού της Οσασούνα, εντός περιοχής, ο διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ντανζουμά ανέλαβε την εκτέλεση και διπλασίασε τα τέρματα του, αλλά και της ομάδας του. Τα υπόλοιπα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τη Βιγιαρεάλ να διαχειρίζεται το υπέρ της προβάδισμα χωρίς να… ιδρώσει ιδιαίτερα. Μετά από αρκετή ώρα, στο 84ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έφτασαν μία “ανάσα”, από το να βρουν και τρίτο γκολ. Ο Πεντράθα με ένα εξαιρετικό τελείωμα απείλησε τον Ερέρα, αλλά ο γκολκίπερ της Οσασούνα ήταν στη σωστή θέση και σταμάτησε την προσπάθεια του 26χρονου Ισπανού. Έτσι η Βιγιαρεάλ πήρε το τρίποντο και έφτασε στους 15 βαθμούς και την έβδομη θέση.

ΓΚΟΛ: 42, 52 Ντανζουμά

Δοκάρι: 7′ Άβιλα

Κίτρινες: 66′ Αλμπιόλ, 90’+2′ Τριγκέρος / 27′ Μπράσανακ, 50′ Ερέρα, 61′ Κρουζ, 66′ Γκαρσία, 78′ Ορόθ

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούλι, Μαντί, Αλμπιόλ, Τόρες, Πεντράθα, Πίνο (Τσουκουέζε 72′), Μορλάνες (Τριγκέρος 85′), Παρέχο, Μπαένα, Τζάκσον (Μοράλες 64′), Ντανζουμά (Μορένο 71′)

Οσασούνα (Χαγκόμπα Αρασάτε): Ερέρα, Κρουζ, Γκαρσία (Σάντσεθ 77′), Ερνάντες, Βιντάλ, Μπράσανακ, Τόρο (Ορόθ 64′), Μονκαγιόλα, Άβιλα (Εζ Αμπντέ 64′), Γκόμες (Γκαρσία 64′), Γκαρσία (Μπούντιμιρ 77′)

 

#VillarrealOsasuna | 2-0 90′ +5′ | ¡𝐅𝐢𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐞𝐥 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐝𝐨! Buen partido del Submarino que vuelve a ganar en @LaLiga y suma tres puntos importantes tras derrotar a @Osasuna con dos tantos de @Danjuma.

¡Vaaaaamos, groguets ! pic.twitter.com/MbTUfGIKFE

— Villarreal CF (@VillarrealCF) October 17, 2022

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More