Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρούσα στο Oktoberfest η Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου

H Hπειρωτική Κοινότητα Μονάχου για δεύτερη φορά  θα συμμετάσχει στην παρέλαση παραδοσιακών φορεσιών στο πλαίσιο του μεγάλου λαϊκού πανηγυριού της Βαυαρίας, του Oktoberfest, το οποίο ανοίγει τις πύλες του το προσεχές Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου στην βαυαρική πρωτεύουσα

Μετά από ένα διάλειμμα δύο ετών λόγω της πανδημίας, φέτος το Oktoberfest θα ξεκινήσει στις 17 Σεπτεμβρίου και θα τελειώσει  την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022. Όπως αναφέρει η ομογενειακή ιστοσελίδα του Μονάχου «Δορυφόρος», η  Hπειρωτική Κοινότητα Μονάχου θα συμμετέχει στην παρέλαση με παραδοσιακές φορεσιές που  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, όπως έκανε και το 2019 που ήταν και η τελευταία χρονιά της διοργάνωσης. 

Το Oktoberfest καταλαμβάνει μια έκταση άνω των 31 εκταρίων και δέχεται γύρω στα 7 εκατομμύρια επισκέπτες, πολλοί από τους οποίους είναι ξένοι από χώρες όπως οι Ιταλία, Αυστρία και Ολλανδία, αλλά από την Αμερική, την Ιαπωνία και την Αυστραλία.

Για την επιτυχή έκβαση του πανηγυριού εργάζονται 144 επιχειρήσεις γαστρονομίας, από τις οποίες οι 37 προσφέρουν 107.000 θέσεις που μοιράζονται σε 16 μεγάλες και 21 μικρότερες υπαίθριες σκηνές, ενώ λειτουργούν 251 περίπτερα πώλησης εμπορευμάτων και 151 παιχνίδια, λούνα παρκ κλπ. Στη διάρκεια του πανηγυριού εργάζονται 8.000 μόνιμοι εργαζόμενοι και 5.000 βοηθητικό προσωπικό.

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Δορυφόρος Μονάχου)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More