Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολιτικοί Διαξιφισμοί – Στο επίκεντρο ακρίβεια και επιδοματική πολιτική

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης βρίσκεται η ακρίβεια. Ο Αλέξης Τσίπρας από την αγορά του Κορυδαλλού μίλησε για τα δυσκολότερα Χριστούγεννα της τελευταίας δεκαετίας και σημείωσε ότι χρειάζεται δίκαιη αύξηση μισθών και όχι ανεπαρκή φιλοδωρήματα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι συμπεριφέρεται σαν άλλος “Σκρουτζ” που γεμίζει την ατμόσφαιρα με μαυρίλα και μιζέρια.

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με επίκεντρο την ακρίβεια, με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει λόγο από την αγορά του Κορυδαλλού για τα δυσκολότερα Χριστούγεννα της τελευταίας δεκαετίας.

«Η ακρίβεια σαρώνει τα εισοδήματα, νοικοκυριά και επιχειρήσεις βρίσκονται σε απόγνωση, την ίδια στιγμή όμως κάποιοι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι αυγατίζουν τα κέρδη τους. Εύχομαι αυτά τα Χριστούγεννα να είναι τα τελευταία μέσα στο βούρκο της αδικίας, των ανισοτήτων και της διαφθοράς. Και η ελπίδα να ξαναγεννηθεί σύντομα» δήλωσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τον ρόλο του Σκρουτζ, αποδίδει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας με σκωπτικό τρόπο στον Αλέξη Τσίπρα. «Ακόμη και τις γιορτινές μέρες, ο κ. Τσίπρας σαν άλλος Εμπενίζερ Σκρουτζ, περιγράφει τη χώρα με τα μελανότερα χρώματα και γεμίζει την ατμόσφαιρα με μαυρίλα και μιζέρια. Δυσκολίες υπάρχουν όμως η κοινωνία αντέχει και η Ελλάδα προχωρά» υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Πολιτικές στήριξης της κοινωνίας προτάσσει η κυβέρνηση με την αξιωματική αντιπολίτευση να μιλάει για ανεπαρκή προεκλογικά φιλοδωρήματα.

«Αν ήμουν πρωθυπουργός σε μια χώρα όπου το 85% θα χρειαζόταν “food pass” για να ζήσει, δε θα είχα μούτρα να πανηγυρίζω αλλά ούτε να κυκλοφορώ στο δρόμο» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Καμία αύξηση τιμών, είδαμε όμως πτώση τιμών, δουλεύει ο ανταγωνισμός, όπως και με το καλάθι» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την αγορα του Ωραιοκάστρου προτεινε νέο ΕΚΑΣ για χαμηλοσυνταξιουχους, αύξηση κατώτατου μισθού και μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά. «Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης είναι αδικες και ατελέσφορες με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κοντά στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο ΑΘηνών βρέθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. «Αυτές τις μέρες η σκέψη και η καρδιά μας είναι κοντά σε συνανθρώπους που υποφέρουν αλλά και σε όλο το λαό μας που υποφέρει μπροστά στην ενεργειακή φτώχεια, τη μεγάλη ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, το χαμηλό εισόδημα και τις συντάξεις» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Παράθυρο για εκλογές πριν το Πάσχα

Χωρίς να διαψεύδει ή να επιβεβαιώνει, ο υπουργός Εσωτερικών φωτογράφισε τις πιθανές ημερομηνίες των εκλογών, που του τέθηκαν σε συνέντευξή του: 26 Μαρτίου, 2 ή 9 Απριλίου και σε κάθε περίπτωση η πρώτη κάλπη πριν το Πάσχα και η δεύτερη πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Εκλογές 2023: Ο Μάκης Βορίδης ανέφερε πιθανή ημερομηνία

«Να υπολογίσετε ένα καθαρό διάστημα δύο μηνών από την χρονική στιγμή που αποφασίζει ο πρωθυπουργός να διαλύσει την Βουλή για την όλη διαδικασία» ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Την σύγκληση της Επιτροπής Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας δημοσκοπήσεων Marc.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More