Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προς μια νέα εποχή ο ΣΥΡΙΖΑ – Νέο εσωκομματικό τοπίο κατέγραψε η χθεσινή ψηφοφορία

Σε μια νέα εποχή επιχειρεί να εισέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μετά την οριστικοποίηση του οδικού χάρτη από την Κεντρική Επιτροπή. Η ψηφοφορία έδειξε, ότι διαμορφώνεται ένα νέο εσωκομματικό τοπίο. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ τόνισε, ότι αν η διαδικασία εκλογής προέδρου καθυστερούσε, θα ήταν σε βάρος του κόμματος. Ταυτόχρονα, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ  απάντησε στις επικρίσεις, γιατί δεν διανεμήθηκε σε κοινωνικές πολιτικές μέρος από τα 37 δις, που συγκέντρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες στην Κεντρική Επιτροπή οι αποφάσεις που ελήφθησαν και η μεγάλη πλειοψηφία έδειξαν την διάρρηξη των τάσεων και την διαμόρφωση ενός νέου τοπίου. Πλειοψήφησε η πρόταση για μια γρήγορη εκλογή προέδρου, την οποία στήριξαν η Έφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ένα κομμάτι των προεδρικών. Άλλο κομμάτι των προεδρικών και διάφορα στελέχη στήριξαν την πρόταση για εκλογή αρχηγού μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέσσερις οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ – Στο επίκεντρο ο οδικός χάρτης που θα οδηγήσει στην εκλογή

Η κούρσα της διαδοχής άνειξε επίσημα Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Στέφανος Τζουμάκας κατέθεσαν τις δικές τους πλατφόρμες. Η διήμερη συνεδρίαση κύλησε σε μάλλον ήπιους τόνους.

Νέο «κομματικό ραντεβού» θα υπάρξει αυτή την εβδομάδα στην Πολιτική Γραμματεία που θα επικεντρωθεί στο θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ε. Τσακαλώτος: Αν αφήναμε τις διαδικασίες πίσω θα δούλευε σε βάρος μας

Νωρίτερα σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» τόνισε «ότι η διαδικασία έπρεπε να μην πάει πίσω» και για τα 37 δισ που συγκέντρωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα ακούστηκαν τόνισε πως «εάν ξοδεύαμε τα 7 δισ. δεν θα πιάναμε τους στόχους».

Όπως είπε φοβήθηκε τα χειρότερα μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα όμως όλα κύλησαν ομαλά.

Όσον αφορά στις εθνικές εκλογές και την μεγάλη μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το μήνυμα ήταν θολό.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Σχετική είδηση: ΣΥΡΙΖΑ: Στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου η εκλογή Προέδρου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More