Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ροδόπη: Αναγκαία η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Σαπών

Την ανάγκη στήριξης του Κέντρου Υγείας Σαπών με επιπλέον προσωπικό κι εξοπλισμό επισημαίνει η Διευθύντρια της δημόσιας δομής, η κα Ζαχαρούλα Γελάτου.

Μια δημόσια δομή που καλύπτει δεκάδες οικισμούς στη Ροδόπη, τις ανάγκες δύο δήμων και μιας δύσκολα προσβάσιμης ορεινής περιοχής. Όπως σημείωσε σήμερα Τρίτη, 24-1-2023 στο www.ertnews.gr είναι αναγκαία τόσο η στελέχωσή του Μικροβιολογικού όσο και του Ακτινολογικού Τμήματος, αλλά και η επιπλέον ενίσχυσή του.
«Τα Κέντρα Υγείας δεν πρέπει να ασκούν μόνο Πρωτοβάθμια φροντίδα, αλλά και θεραπεία» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι κρίνεται αναγκαία η ενημέρωση του πληθυσμού με προσέγγιση του τοπικού πληθυσμού. Όπως υποστήριξε αρχή θα μπορούσε να γίνει κυρίως από τις σχολικές μονάδες της περιοχής.

Όσον αφορά στα περιστατικά, που καταγράφουν στάθηκε στα αυξημένα θετικά περιστατικά covid. Ενώ μιλώντας για τα χαρακτηριστικά τους σημείωσε, ότι ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Όπως και οι ιώσεις της εποχής.

Όσον αφορά στο θέμα της διακομιδής των ασθενών αυτές, όπως είπε, έχουν τις περισσότερες φορές κατάληξη το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής στα περιστατικά εκείνα που κρίνεται σκόπιμο να συμβεί.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More