Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρόδος: Ένα εργαστήριο για τη φυσική καλλιέργεια- Πώς δημιουργούμε ένα αγρόκτημα αυτάρκειας

Ο Γιώργος Αλεξανδρίδης είναι φυσικός καλλιεργητής από την Κρήτη και βρίσκεται στη Ρόδο, όπου πραγματοποιεί σεμινάρια για την καλλιέργεια που όπως λέει πρέπει να συμπορεύεται με τη φύση.

Μιλώντας στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, εξήγησε τι σημαίνει ο όρος φυσικός καλλιεργητής και πώς μπορεί να γίνεται με φυσικούς τρόπους η καλλιέργεια της γης.

«Φυσικός καλλιεργητής είναι αυτός που προσπαθεί να ανακαλύψει πως λειτουργεί η φύση και να συμπορευθεί μαζί της, όχι να κάνει αυτό που θεωρεί αυτός σωστός. Χρησιμοποιούμε την επιστήμη, αλλά όχι μηχανήματα, δηλαδή αποφεύγουμε την τεχνολογία. Δεν έχουμε φυτοφάρμακα και λιπάσματα, ούτε καν βιολογικά, δίνουμε στη γη διάφορες μορφές φυτών ώστε να δημιουργηθεί το κομπόστ και να τραφούν όλα μας τα φυτά και τα δέντρα. Το βασικό στο σεμινάριο είναι να δείξουμε πως λειτουργεί η φύση και πώς να πορευτούμε μαζί της, κάναμε λαχανόκηπους και μετά θα προχωρήσουμε στα δέντρα, πάντα με το κριτήριο ότι δεν χρησιμοποιούμε φυτοφάρμακα. Υπάρχουν καλλιεργητές σε όλο τον κόσμο, που πορεύονται με αυτό, απλά θέλει υπομονή και επιμονή και πάνω από όλα χρειάζεται να παρατηρούμε», όπως ανέφερε.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More