Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σέρρες: Με επιτυχία η άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς “Διά Πυρός 2023”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις Σέρρες η άσκηση με την ονομασία «Διά Πυρός 2023» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού σώματος.

Το σενάριο της άσκησης, αφορούσε την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης στο πεδίο, σε πραγματικό χρόνο, με την κινητοποίηση των επιχειρησιακών μονάδων όλων των εμπλεκομένων, σε τέτοιου είδους περιστατικά, φορέων.

Οι εικόνες ήταν εντυπωσιακές σε μια άσκηση διάρκειας τριών ωρών με αποτελεσματική συνεργασία πολλών μονάδων, εθελοντικών οργανώσεων και φορέων.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, το οποίο υλοποιήθηκε με επιτυχία από την Π.Υ. Σερρών και τα πυροσβεστικά κλιμάκια του Νομού, αεροσκάφος της Αερολέσχης Σερρών εντόπισε φωτιά σε δασική έκταση σε περιοχή βόρεια της Χρυσοπηγής προς την Ορεινή, ο χειριστής ειδοποίησε την πυροσβεστική και αμέσως ξεκίνησε μια μεγάλη κινητοποίηση και οργανωμένη προσπάθεια να ειδοποιηθούν οι κάτοικοι από την ομάδα ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας και να φτάσουν στην περιοχή χερσαία και εναέρια μέσα.  

Στην επιχείρηση συμμετείχαν περισσότεροι από 100 άνδρες και γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών με εννέα οχήματα, κινητό υπηρεσιακό κέντρο, κέντρο τηλεπικοινωνιών, φορητό συνεργείο οχημάτων, ντρόουν της Πυροσβεστικής, πεζοπόρο τμήμα της Π.Υ. Σερρών, εθελοντών Πυροσβεστών και του στρατού, ομάδα πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΟΔΕ (Ειδική μονάδα δασικών επιχειρήσεων) και δύο καναντέρ που έφτασαν από τη Θεσσαλονίκη κάνοντας δύο ρίψεις με υδροληψία από Βόλβη και Κερκίνη.

Το τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου Σερρών συμμετείχε με τρία χωματουργικά μηχανήματα και δύο υδροφόρες ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Μεγάλο ρόλο στην επιτυχία της άσκησης έπαιξαν εθελοντικές οργανώσεις, η ΕΠΟΜΕΑ Σιντικής, οι Έφεδροι Αξιωματικοί και η Λέσχη Καταδρομών, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, οι Ραδιοερασιτέχνες ενώ συμμετείχαν προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες το ΕΚΑΒ Σερρών, το Δασαρχείο Σερρών με τους Δασικούς συνεταιρισμούς Βροντούς και Ορεινής (με τους υλοτόμους), η Αστυνομία και η Τροχαία Σερρών.   

«Η άσκηση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Θα ήθελα να  ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Σερρών, Νίκος Παπαδόπουλος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More