Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε ισχύ από την ερχόμενη εβδομάδα το «καλάθι του Πάσχα» και το «καλάθι των νονών»

Αρνάκι, κατσικάκι, τσουρέκι και σοκολατένια είδη, θα μπορούν να προμηθεύονται οι καταναλωτές από τα σούπερ μάρκετ, στο πλαίσιο του καλαθιού του Πάσχα. Για μια ακόμα χρονιά, τα τέσσερα είδη προστίθενται στο καλάθι του νοικοκυριού, από την Τετάρτη 24 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου.

Οι καταναλωτές ζητούν μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών όλη τη διάρκεια του έτους. Εν τω μεταξύ, παιδικά παιχνίδια και άλλα είδη σε πιο προσιτές τιμές καλούνται να προσφέρουν από την ερχόμενη Δευτέρα έως τις 4 Μαΐου, οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο «καλάθι των νονών».

Επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ και όσες άλλες το επιθυμούν θα πρέπει να διαθέτουν σε πιο προσιτή τιμή.

Στο κατάστημα θα πρέπει να υπάρχει σε εμφανές σημείο λίστα με τα παιχνίδια, που διατίθενται φθηνότερα και οι αντίστοιχες τιμές. Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα το υπουργείο Ανάπτυξης, για τον κατάλογο των προϊόντων, και το πρόστιμο για όσους δεν συμμορφωθούν θα είναι 5 χιλιάδες ευρώ για κάθε μέρα καθυστέρησης.

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More