Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Βουλή η πολιτική αντιπαράθεση για τις πυρκαγιές (video)

Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαχείριση των πύρινων μετώπων, στη Βουλή μεταφέρεται αύριο Πέμπτη 31 Αυγούστου η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει έμφαση στο θέμα της πρόληψης και στον σχεδιασμό για την επόμενη αντιπυρική περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες το κυβερνητικό σχέδιο που θα παρουσιάσει περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Ενίσχυση στα μέσα πυρόσβεσης ( προμήθεια drones)

Καθαρισμός εκτάσεων

Συντήρηση/διάνοιξη δασικών δρόμων – αντιπυρικών ζωνών

Πρόσθετοι οικονομικοί πόροι ( πρόγραμμα «Αιγίς»)

Αυστηρότερες κυρώσεις για εμπρηστές

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης μιλώντας στο MEGA, τόνισε πως: «Θα πρέπει να ξαναδούμε το μοντέλο για τη διαχείριση των δασών».

Ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης διατηρεί η αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για μια αδύναμη πολιτεία.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «όχι μόνο η Ελλάδα είναι πρώτη στη Μεσόγειο, αλλά είναι σε νούμερα 50% πάνω από την Ισπανία σε καμένες εκτάσεις. Έχουμε τη μεγαλύτερη εξελισσόμενη πυρκαγιά για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα τα τελευταία 20 έτη, έχουμε θρηνήσει ανθρώπινα θύματα, δεκάδες φέτος ανθρώπινα θύματα. Πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να αποφασίσει να αλλάξει πολιτική. Η πολιτική της αδύναμης πολιτείας με πολύ επικοινωνία δεν βοηθάει τον τόπο μας».

Χρειάζεται εθνικό σχέδιο κι όχι ευχολόγια υπογράμμισε κατά την σύσκεψη που συγκάλεσε με τους αρμόδιους φορείς ο Νίκος Ανδρουλάκηςστη βουλή. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να προστατεύσει το κόσμημα της βιοποικιλότητας της χώρας, που ήταν το δάσος της Δαδιάς. Ακόμη και σήμερα, δωδέκατη ημέρα, καίει η φωτιά. Έχουν καεί 800.000 στρέμματα, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων χωρίς λαϊκισμούς».

Η Βιβή Δάγκα, βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε: «δυο χρόνια μετά η κατάσταση είναι χειρότερη και σχεδιάζονται οι μπίζνες στα αποκαΐδια – διαχρονική εγκληματική πολιτική».

O πρωθυπουργός προανήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη Masterplan ανάπλασης του Έβρου στα πρότυπα του μοντέλου της Βόρειας Εύβοιας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More