Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Ισραήλ ο Ρίσι Σουνάκ: Αλληλέγγυο στο Ισραήλ το Η.Β., να αποφευχθεί η κλιμάκωση της βίας στην περιοχή

Με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ συναντήθηκε σήμερα στο Ισραήλ ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρισι Σουνακ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Νταουνιγκ Στρίτ ο Ρισι Σουνακ «Εξέφρασε τα προσωπικά του συλλυπητήρια για τη φρικτή απώλεια ζωών στο Ισραήλ ως αποτέλεσμα της τρομοκρατίας της Χαμάς. Επανέλαβε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο στέκεται αλληλέγγυο με το Ισραήλ και πιστεύει ακράδαντα στο δικαίωμα της χώρας στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

«Ο Ρισι Σουνακ και ο Πρόεδρος Χέρτζογκ συμφώνησαν στη σημασία της παροχής επείγουσας ανθρωπιστικής υποστήριξης στους απλούς Παλαιστίνιους στη Γάζα που επίσης υποφέρουν. Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τη χθεσινή ανακοίνωση ότι το Ισραήλ δεν θα σταματήσει τη βοήθεια από την είσοδο στη Γάζα. Εξέφρασε την ειλικρινή του ελπίδα ότι θα μπορούσε να σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος στην παράδοση ζωτικής σημασίας τροφίμων, νερού και φαρμάκων.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πρόεδρο Χέρτζογκ για την υποστήριξη που παρείχε το Ισραήλ στους Βρετανούς υπηκόους που εμπλέκονται στις επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών όσων έχουν συλληφθεί ως όμηροι. Οι ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται ακούραστα για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή τους.

«Ο Ρισι Σουνακ και ο Πρόεδρος Χέρτζογκ τόνισαν την επιτακτική ανάγκη να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση της βίας στην περιοχή. Συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται μαζί για αυτόν τον σκοπό» συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Λονδίνο, ΕΡΤ: Νατασα Καντζαβελου 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More