Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλαλητήριο και πορεία συνταξιούχων για την ακρίβεια

Με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πορεία στους δρόμους της Λάρισας οι συνταξιούχοι σήμερα διαδήλωσαν ζητώντας αυξήσεις στις συντάξεις για να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.


Κεντρκός ομιλητής στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων κ. Φ. Σκιαδιώτης. Aναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η οποία δεν ικανοποίησε επί της ουσίας κανένα από τα βασικά αιτήματα που τέθηκαν. Ο κ. Σκιαδιώτης αναφέρθηκε και στις αυξήσεις, οι οποίες, όπως τόνισε, δεν καλύπτουν το κύμα της ακρίβειας που σαρώνεi την ελληνική κοινωνία, καθώς και στους 1,2 εκ. συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, ο οποίοι δεν θα λάβουν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς που προκύπτει από το νόμο Κατρούγκαλου.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντ. Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Γ. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γ. Σκόκας και ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ κ. Αθ. Αθανασιάδης.
Τα βασικότερα αιτήματα της κινητοποίησης περιλάμβαναν μεταξύ άλλων:
-Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις άμεσα, κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα.
-Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα.
-Να αποδοθεί το 0,5% του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει, ποσό που έχει φτάσει στα 3 δισ. ευρώ κ.α.
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας με κατάληξη το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου οι συνταξιούχοι δήλωσαν την συμπαράσταση τους στην απεργιακή κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών και των νοσηλευτών του ΓΝΛ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More