Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το φωτοβολταϊκό στο Μαργαρίτι

Με μία αιχμηρή ανακοίνωση επανέρχεται η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου, στη θετική – κατά πλειοψηφία – γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου για το φωτοβολταϊκό πάρκο στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηλιτεύει το γεγονός ότι ανάμεσα στους υποψήφιους επενδυτές είναι «μέλη της φυσικής και πολιτικής οικογένειας του Περιφερειάρχη», μετά την παραδοχή του ιδίου στην παρέμβασή του στην Επιτροπή Περιβάλλοντος ότι συμμετέχει και ο γιος του στην ομάδα των «91 παραγωγών».

Εν τω μεταξύ τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία γνωμοδοτεί η Επιτροπή Περιβάλλοντος για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ήπειρο, υποστήριξε με δηλώσεις του ο πρόεδρός της, αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης, μετά τις εντάσεις που προκάλεσε στη συνεδρίαση της Δευτέρας, η συζήτηση για το φωτοβολταϊκό στο Μαργαρίτι.

Ο κ. Γοργόλης δήλωσε πως η Επιτροπή συνυπολογίζει το είδος των ΑΠΕ, τον χαρακτήρα των εκτάσεων στις οποίες πρόκειται να κατασκευαστούν, την τοπική κοινωνία, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε συνδυασμό με τις εισηγήσεις της υπηρεσίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More