Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχείς αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα πιθανά σενάρια για τα πρόσωπα «κλειδιά» στις κομβικές θέσεις

Επίσκεψη σε σχολείο με μαθητές ΑΜΕΑ στην Καλλιθέα πραγματοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης ενώ μαίνεται η σύγκρουση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Νέες επιθέσεις κατά του προέδρου από στελέχη, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης και η Σία Αναγνωστοπούλου που έρχονται να προστεθούν στην αιχμηρή κριτική που του άσκησε ο Νίκος Φίλης, ενώ στενοί του συνεργάτες περνούν στην αντεπίθεση. Χαρακστηριστική η δήλωση του Πέτρου Παππά που κάλεσε όσους διαφωνούν να αποχωρήσουν. Ταυτόχρονα, η Δώρα Αυγέρη επαναφέρει το ζήτημα της υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον Γιώργο Κατρούγκαλο να ξεκαθαρίσει αν ήταν λάθος του ή κάτι άλλο η προεκλογική του αναφορά στις ασφαλιστικές εισφορές.

Υψηλής προτεραιότητας ζήτημα αποτελεί για το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η στήριξη των υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως αποδείχθηκε την Τρίτη με τον Κώστα Ζαχαριάδη αλλά και σήμερα με τοκ κ. Ιωακειμίδη. Ταυτόχρονα, ο νέος πρόεδρος επιδιώκει να κλείσει και τις εκκρεμότητες στο εσωκομματικό τοπίο, όπως είναι ο ορισμός τομεαρχών και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Σήμερα ή την Πέμπτη το αργότερο, φαίνεται ότι θα ανακοινωθούν πρόσωπα και ρόλοι.

Πιθανά σενάρια:

Παύλος Πολάκης – Συντονιστής Τομεαρχών

Νίκος Παππάς – Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

Ευάγγελος Αποστολάκης – Τομεαρχης Άμυνας

Βασίλης Κόκκαλης – Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης

Δεν αποκλείεται να υπάρξει αντιστροφή ρόλων ανάμεσα στη Θεοδωρα Τζάκρη, η οποία ενδέχεται να πάρει θέση γραμματέως ΚΟ και στη θέση της ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος να βρεθεί ο Διονύσης Καλαματιανός, ο οποίος ήταν ο γραμματεας Κ.Ο. ή ακόμα να δούμε τον κ. Καλαματιανό στον τομέα Εργασίας.

Δεν αποκλείεται ο Πέτρος Παππάς, ο οποίος είναι γιατρός, να έχει ρολο στον τομέα Υγείας.

Η Όλγα Γεροβασίλη θα παραμείνει στη θέση αντιπροέδρου Βουλής.

Τα παραπάνω, ξεκαθαρίζεται ότι συνιστούν πιθανά σενάρια. Συζήτηση έχει μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης και με τη Ρένα Δούρου.

Όπως όλα δείχνουν, φαίνεται να ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του Νίκου Κοτζιά στον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον προηγηθούν κάποιες συζητήσεις, δεν αποκλείεται να υπάρξει εκ νέου συνεργασία του πρώην υπουργού με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, δεν αποκλείεται να γίνουν συζητήσεις και με τον Αλέξη Χαρίτση και μεντον Νάσο Ηλιόπουλο. Η βούληση του προέδρου φαίνεται πως είναι να αξιοποιηθούν σχεδόν όλοι.

Σκληρές εσωκομματικές αντιπαραθέσεις

Στον απόηχο της επίθεσης Φίλη στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπο του κόμματος Δώρα Αυγέρη, τον κάλεσε να δίνει το παράδειγμα, ενώ στελέχη που βρίσκονται κοντά στον κ. Κασσελάκη επιστρέφουν τα πυρά στον πρώην βουλευτή.

«Ο Νίκος Φίλης έπρεπε να δίνει το παραδειγμα ως Νέστορας» είπε χαρακτηριστικά η κ. Αυγέρη ενώ ο Πάνος Ρήγας, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε: «Δεν προκύπτει από πουθενά ότι μπορούν να λένε ή (να κάνουν) χαρακτηρισμούς οι οποίοι δεν έχουν πολιτικό περιεχόμενο. (…) Είναι λάθος και δεν τιμά τέτοιου είδους μορφής επιθέσεις στο νέο πρόεδρο».

Για αποχώρηση όσων διαφωνούν με τις πολιτικές του νέου προέδρου, μίλησε ο Πέτρος Παππάς, εκ των στενών συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη. «Θεωρώ ότι όταν κάποιος δεν εκφράζεται από τον αρχηγό του, δεν εκφράζεται από τις πολιτικές τις οποίες έχει αποφασίσει (…) τότε ο ίδιος δεν εκφράζεται και το λέει ξεκάθαρα «εγώ δεν ανήκω σε αυτό το κόμμα».

Ωστόσο, αντιδράσεις προκαλούν και οι δηλώσεις του ναυάρχου Αποστολάκη, που είχε δείξει την πόρτα σε όσους διαφωνούν με τη νέα πραγματικότητα στο ΣΥΡΙΖΑ. Η Σία Αναγνωστοπούλου ανέφερε σε εκπομπή της ΕΡΤ: «Το ερώτημα είναι να καθίσουμε να σκεφτούμε τι έγινε, πως έγινε, γιατί ούτε μπορώ να δεχτώ από την άλλη μεριά ότι κ. Κασσελάκης είναι το νέο. (…) Όλο το team που τον πλαισιώνει είναι όλα τα παλιά στελέχη».

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, με σκληρές δηλώσεις κατά Κασσελάκη. Σκληρή η απάντηση του Παύλου Πολάκη.

«Βρίσκουμε αυτά τα συνθήματα στις ομιλίες και άλλων πολιτικών αρχηγών (ακόμη και ακροδεξιών) όπως και στις διακηρύξεις και προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεροτζιάφας.

«Μόνο στην επιτροπή τεχνοκρατών ήρθες, όχι στο ΣΥΡΙΖΑ… (…) Πολύ μπλα μπλα η δήλωση «αποχώρησής» σου (από κει που δεν έγινες μέλος ποτέ) αλλά από ουσία μηδέν!! Πρόσεξε μην «πάρεις τα βουνά», η σκληρή απάντηση Πολάκη.

Μετά το Νίκο Φίλη, βολές κατά Κασσελάκη και από τον Π. Σκουρλέτη

«Ο Κασσελάκης είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αυτό προσπαθώ να σας πω. Σηματοδοτεί βέβαια στοιχεία, πια, μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ. (…) Μου λέτε για την παλιά φρουρά. Δηλαδή, ο κ. Πολάκης πόσο φρέσκο πρόσωπο είναι; Και στον λόγο του και στον τρόπο που πολιτεύεται; Ο κ. Αποστολάκης; Ο Γιώργος Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς;» τόνισε σχετικά ο Πάνος Σκουρλέτης.

Πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης αναμένεται να είναι το συνέδριο, όποτε αυτό διεξαχθεί.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης, Γιάννη Φασουλάς | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More