Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σχεδιάζεται ανάπτυξη υποδομών υδρογόνου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνάντηση τεχνικού χαρακτήρα έγινε στην Τρίπολη και στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για το θέμα που έχει να κάνει με την ανάπτυξη υποδομών υδρογόνου. Πρόκειται για πρωτοβουλία της Clean Hydrogen που αφορά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η εταιρεία Ariema θα συνδράμει την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε η τελευταία να προχωρήσει τα σχέδια για τις υποδομές – δράσεις υδρογόνου, αλλά και να παράσχει στο κοινό υποστήριξη πάνω στα έργα της βιομηχανικής δραστηριότητας. Στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετέχουν και άλλες Περιφέρειες της Ευρώπης.

Θα δημιουργηθεί ο 1ος σταθμός πράσινου υδρογόνου στον Ισθμό της Κορίνθου. Θα συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή και η Motor Oil Hellas.

O περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, γνωστοποίησε ότι η Περιφέρεια, σχεδιάζει, σταδιακά, να αντικαταστήσει τα βαριά αυτοκίνητά της, με υδρογονοκίνητα οχήματα. Σχεδιάζεται η Κορινθία να εξελιχθεί σε “κοιλάδα υδρογόνου”, μέσω του προγράμματος αυτού.

Το έργο “Trieres”, αφορά επένδυση 320.000.000 ευρώ και είναι μία κοινοπραξία 27 εταίρων υπό τον όμιλο Motor Oil.

Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός πλήρους “οικοσυστήματος υδρογόνου”, με επίκεντρο τις περιοχές της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και της Αττικής, με βάση στα διυλιστήρια Κορίνθου της Motor Oil, στους Αγίους Θεοδώρους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More