Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σ. Φάμελλος – Προγραμματικές δηλώσεις: Tο Market Pass και το Youth Pass είναι αποδοχή της ακρίβειας και όχι λύση της

Άρχισε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Την αρχή έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολούθησε η εισήγηση του πρόεδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου.

Αρχικά ο κ. Φάμελλος δήλωσε: «Προσερχόμαστε αναλαμβάνοντας την τιμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μας ανέθεσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές». Θα αγωνιστούμε για τα συμφέροντα των πολιτών και για αυτών που δεν ήρθαν να ψηφίζουν για να τους μεταφέρουμε ένα μήνυμα, ότι δεν πρέπει να επιτρέπουν σε κανέναν να αποφασίζει για τη ζωή τους και ότι δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι».

Αφού ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αντίπαλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ευχαρίστησε το Αλέξη Τσίπρα, υπενθυμίζοντας στον Πρωθυπουργό πως ο κ. Τσίπρας «έβγαλε την Ελλάδα από τα τούνελ των μνημονίων» και «έκανε την Ελλάδα πιο ισχυρή στη Μεσόγειο και στα Βαλκάνια».

Ανέφερε ότι πολλά από τα προβλήματα στα οποία αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα δημιούργησε η ίδια η κυβέρνησή του. «Για εμάς στον ΣΥΡΙΖΑ το πατριωτικό καθήκον ήταν είναι και θα είναι αδιαπραγμάτευτο», είπε μεταξύ άλλων.

Τόνισε πως: «Εμείς δεν είμαστε από τζάκια, δεν έχουμε εξαρτήσεις από την καρέκλα» και πως «πολλά από τα προβλήματα στα οποία αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα δημιούργησε η ίδια η κυβέρνησή του».

Σχετικά με το Market Pass και το Youth Pass, ο κ. Φάμελλος τόνισε πως «είναι αποδοχή της ακρίβειας και όχι λύση της ακρίβειας» και πως ο κ. Μητσοτάκης «κρύβει και το πρόβλημα και τη λύση».

Υπενθύμισε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Λόγο και συμμετοχή στις αποφάσεις πρέπει να έχουν και οι μη προνομιούχοι, οι μη “κολλητοί”».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More