Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τίμησαν τη νοσηλεύτρια που έσωσε λουόμενο στον Πύργο

Την ανθρωπιά, την αυτοθυσία και την ευσυνειδησία, τίμησε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος στο πρόσωπο της νοσηλεύτριας του πολυϊατρείου Medi first (Αλίμου) του Ομίλου Interamerican, Χρύσας Γαλανοπούλου που πριν μερικές βδομάδες έσωσε έναν ηλικιωμένο συνάνθρωπό μας, λουόμενο, από βέβαιο πνιγμό. Χάρη στην άμεση επέμβαση της νοσηλεύτριας ο λουόμενος σήμερα χαίρει άκρας υγείας, αφού η ίδια έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να τον επαναφέρει κυριολεκτικά στη ζωή.

Το περιστατικό συνέβη πριν μερικές βδομάδες στην πολυσύχναστη παραλία στα Καλακέικα. Η κ. Γαλανοπούλου βρισκόταν εκεί με την οικογένειά της για ολιγοήμερες διακοπές, όταν ξαφνικά είδε έναν άντρα να επιπλέει μπρούμυτα στη θάλασσα, κοντά στην ακτή.

Αμέσως, και χάρη στην μεγάλη της επαγγελματική εμπειρία, αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για σοβαρό περιστατικό και με τη βοήθεια άλλων λουόμενων έβγαλαν τον άτυχο ηλικιωμένο, που είχε χάσει τις αισθήσεις του, στην ακτή.

Χωρίς να χαθεί χρόνος, η κ. Γαλανοπούλου με απόλυτη ψυχραιμία, παρείχε τις πρώτες βοήθειες κάνοντας καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α.), όπου κυριολεκτικά επανέφερε στη ζωή τον λουόμενο τρεις φορές!

Παράλληλα κινητοποιήθηκαν κι ο ναυαγοσώστης και ο γιατρός του ξενοδοχείου Aldemar που βοήθησαν στο περιστατικό με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ενώ είδε ήδη ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ.

Ο ηλικιωμένος, έχοντας πλέον τις αισθήσεις του χάρη στις πρώτες βοήθειες που του χορηγήθηκαν, διακομίστηκε στη συνέχεια στο Γ.Ν. Πύργου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More