Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι γράφει ο βρετανικός Τύπος για τις δύο Βρετανίδες έφηβες αδερφές που αγνοούνται – Αποδοκιμασίες στο BBC

Στις δύο Βρετανίδες έφηβες αδερφές που αγνοούνται μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ επικεντρώνεται ο βρετανικός Τύπος.

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι η 16χρονη Νοιγια και η Γιαχελ η οποία είναι 13 ετών, βρίσκονταν στο σπίτι τους στο Ισραήλ, λίγα μίλια από τα σύνορα της Γάζας, όταν εξαφανίστηκαν. Η μητέρα τους σκοτώθηκε και ο πατέρας τους αγνοείται επίσης. Ένας συγγενής είπε στους Times ότι η οικογένεια θέλει η βρετανική κυβέρνηση να κάνει ό,τι μπορεί για να τους βοηθήσει. Χθες ο Ρίσι Σουνάκ επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον έξι Βρετανοί σκοτώθηκαν, εκτός από τους δέκα που αγνοούνται , ενώ επισήμανε στους βουλευτές ότι ενισχύει τη βοήθεια προς τον παλαιστινιακό λαό κατά το ένα τρίτο. Επίσης ανάφερε ότι οκτώ πτήσεις μέχρι στιγμής έχουν φέρει πίσω 500 Βρετανούς υπηκόους από το Ισραήλ, ενώ περισσότεροι αναχωρούν τις επόμενες ώρες.

Η Daily Mirror και η Sun ισχυρίζονται ότι έχουν δει έγγραφα πληροφοριών που αποκαλύπτουν ότι τα ισραηλινά στρατεύματα θα αντιμετωπίσουν έναν λαβύρινθο από υπόγειες σήραγγες γεμάτες παγίδες με εκρήξεις αν εισβάλουν στη Γάζα. Η Sun αναφέρει ότι μαχητές της Χαμάς θα μπορούσαν να επεξεργάζονται σχέδια για να παρασύρουν Ισραηλινούς στρατιώτες σε παγίδες, ως μέρος της δεύτερης φάσης της επίθεσής τους. Ισχυρίζεται επίσης ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται να πολεμήσει τη Χαμάς σε υπόγειες σήραγγες, με έναν ειδικό σε θέματα ασφάλειας να λέει στην εφημερίδα ότι τα ισραηλινά στρατεύματα προσπαθούν επί του παρόντος να βρουν πού μπορεί να βρίσκονται οι όμηροι.

Εκατοντάδες διαδηλωτές αποδοκίμασαν το BBC και ζήτησαν να χαρακτηριστεί η Χαμάς ως «τρομοκράτες» σε μια συγκέντρωση στο κέντρο του Λονδίνου. Χθες διαδηλωτές φώναζαν «BBC, ντροπή σου» και «μην πληρώνεις την άδεια» έξω από το κτίριο του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου, ενω τοποθέτησαν αφίσες με τους απαχθέντες Ισραηλινούς, φώναζαν, προσεύχονταν και κυμάτιζαν ισραηλινές σημαίες για περίπου 90 λεπτά.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More