Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι συζήτησαν Ν. Κεραμέως – Πρυτάνεις στη Σύνοδο της Κέρκυρας

Για περισσότερες από τρεις ώρες σε μία κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση, συζήτησαν με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως αλλά και τον υφυπουργό Άγγελο Συρίγο οι επικεφαλής των ελληνικών ΑΕΙ στο πλαίσιο της φετινής συνόδου των πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα.

Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος για μια ακόμα φορά πολλά ζητήματα που απασχολούν ή αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια της χώρας με κύριο αυτό της χρόνιας υποχρηματοδότησής τους.

Η Υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι την τελευταία τετραετία, αυξήθηκε η κεντρική επιχορήγηση των ΑΕΙ κατά 27% και έχει ανέλθει πλέον στα 117 εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ των βασικών θεμάτων που τέθηκαν, αποτέλεσε η δημιουργία ανώτατης σχολής παραστατικών τεχνών. Οι πρυτάνεις εξέφρασαν την κατηγορηματική τους αντίθεση σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο η εν λόγω σχολή να υπαχθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Η Υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας της θα συνεχίζει να φέρνει και να προωθεί στη Βουλή νομοθετικές ρυθμίσεις και κανονιστικές πράξεις, ενώ παράλληλα απέρριψε κάθε ενδεχόμενο αλλαγής της νομοθεσίας σε σχέση με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, το οποίο ζητούν εκπαιδευτικοί αλλά και μαθητική και φοιτητική κοινότητα.

Ο προεδρεύων της συνόδου, Πρύτανης του Ιονίου πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος, έκανε έκκληση στις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς τους να προχωρήσουν σε δράσεις ούτως ώστε να είναι δυνατή η εξεύρεση φοιτητικής στέγης, με το θέμα ειδικά στις τουριστικές περιοχές να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τους φοιτητές των πανεπιστημίων.

Εν τω μεταξύ, εκπαιδευτικοί και φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Κεραμέως. Η πορεία εμποδίστηκε να φτάσει έως το ξενοδοχείο στο οποίο διεξήχθη η σύνοδος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More