Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την εξολόθρευση υψηλόβαθμων στελεχών της Χαμάς – Αναχαίτιση πυραύλου πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες ώρες εξολόθρευσε πολλά μέλη των επίλεκτων δυνάμεων της Χαμάς στη Γάζα, ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι χερσαίες επιχειρήσεις και οι βομβαρδισμοί στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο εκπρόσωπος των IDF σημείωσε ότι «βάσει πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών, οι μονάδες μας σκότωσαν πολυάριθμους τρομοκράτες της Νούκμπα», του επίλεκτου σώματος της Αλ Κασσάμ – στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς – οι οποίοι πήραν μέρος ενεργά στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, προκαλώντας το θάνατο 1.400 ατόμων και παίρνοντας περίπου 240 ομήρους πίσω στη Γάζα. Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται ο επικεφαλής των ελεύθερων σκοπευτών της Βόρειας Ταξιαρχίας της Χαμάς, Μωχαμέντ Καχλούτ, ο αρχηγός της μονάδας αντιαρματικών πυραύλων Ιμπραήμ Αμπού Μαγκσίμπ και ο Αχμέντ Μούσα, ο οποίος την 7η Οκτωβρίου ηγήθηκε της επίθεσης στη στρατιωτική βάση Ζικίμ και στο παρακείμενο κιμπούτς, ανέφερε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος τύπου.

Eliminated

Ibrahim Abu-Maghsib, Head of Hamas’ Anti-Tank Missile Unit in the Central Camps Brigade, was eliminated in a fighter jet strike based on ISA and IDF intelligence. pic.twitter.com/aKJnlbCFFG

— Israel Defense Forces (@IDF) November 9, 2023

Επίσης, πληροφόρησε ότι στρατιωτικές δυνάμεις εξολόθρευσαν χθες το βράδυ 19 τρομοκράτες της Χαμάς που επιχειρούσαν να επιτεθούν σε ισραηλινούς στρατιώτες, καθώς επίσης ότι εντοπίστηκε σε μια παραλία και κατασχέθηκε ένα εμπορευματοκιβώτιο που περιείχε εκτοξευτήρες ρουκετών.

Οι IDF αναχαίτισαν πύραυλο πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα  

Χθες το βράδυ, η αντιπυραυλική άμυνα του Ισραήλ κατόρθωσε να αναχαιτίσει ένα πύραυλο εδάφους-εδάφους, ο οποίος είχε εκτοξευθεί από τοποθεσία στην ευρύτερη περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και είχε πορεία προς τα ισραηλινά εδάφη. Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η αναχαίτιση κατέστη δυνατή χάρη στην αντιπυραυλική ασπίδα Arrow που έχει εγκαταστήσει η χώρα από το 2017 και χρησιμοποιήθηκε τώρα για πρώτη φορά.  

Πηγή: EFE

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More