Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Μόσχας τιμά την επέτειο του ΟΧΙ στον ιταλικό φασισμό

Εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο του “ΟΧΙ” στον ιταλικό φασισμό και τη νικηφόρα προέλαση του ελληνικού στρατού στο Αλβανικό Μέτωπο διοργανώνουν το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) ο Σύλλογος Ελλήνων Μόσχας και ο Οργανισμός Πολιτιστικής και Επιχειρηματικής Συνεργασίας και Φιλίας Ρωσίας-Ελλάδας-Κύπρου «Φιλία».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, 29 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Τελετών του Γυμνασίου «ΕΛΛΑΔΑ» στην οδό Κοσκινά, στη Μόσχα, με ελεύθερη είσοδο.  

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η γιορτή θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς των επισήμων και θα ακολουθήσουν η προβολή «Η εποποιία του ΄40 – Προβολή κινηματογραφικών ντοκουμέντων, επισκόπηση των γεγονότων του Αλβανικού Μετώπου. Η Ελλάδα της Κατοχής. Ηρωική Αντίσταση. Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων-ΕΠΟΝ» και το ντοκιμαντέρ «Αντίσταση 1941-1944 – Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων ΕΠΟΝ» στην ελληνική με υποτίτλους στη ρωσική. 

Και η εκδήλωση θα κλείσει με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόβλημα το οποίο θα παρουσιάσουν καθηγητές και σπουδαστές ελληνικής γλώσσας του ΚΕΠ και Έλληνες φοιτητές, καθώς και η χορωδία και το χορευτικό συγκρότημα του ΚΕΠ και η Παιδική Χορωδία Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας. Το πρόγραμμα θα μεταδοθεί και διαδικτυακά, ενώ θα αναρτηθεί και στο youtube κανάλι του ΚΕΠ.

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη πηγή Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More