Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το μουσείο ναυπηγικών και ναυτικών τεχνών και ο εσωτερικός κανονισμός του δήμου ανατ. Σάμου στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης

Μετ’ επιτάσεως τέθηκε στην δημοτική αρχή ανατολικής Σάμου, το θέμα της έγκαιρης λειτουργίας του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου στο Ηραίον, καθώς εάν δεν λειτουργήσει μέχρι τα τέλη του 2023 είναι ξεκάθαρο, ότι θα πρέπει κάποιοι να λογοδοτήσουν και να επιστραφούν χρήματα στο ευρωπαϊκό ταμείο.

Οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης έθεσαν το θέμα της λειτουργίας του φορέα διαχείρισης, καθώς εδώ και χρόνια έχει ολοκληρωθεί το κτιριακό κομμάτι του μουσείου στο Ηραίον, χωρίς ωστόσο να μπορεί να λειτουργήσει, καθώς τα εκθέματα τα οποία βρίσκονται στην κατοχή του, δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί εντός του κτιρίου παρά μόνο δύο καΐκια, με αποτέλεσμα να υπάρχει εύλογη ανησυχία, για το αν θα προλάβει η δημοτική αρχή να είναι εντός χρονοδιαγράμματος τόσο για την τοποθέτηση όλων των εκθεμάτων, όσο και για τη λειτουργία του συγκεκριμένου μουσείου.

Να σημειώσουμε, ότι ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί μετά από το μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ως σχολή εκμάθησης της ναυπηγικής τέχνης για φοιτητές από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Για ένα άλλο ακόμη θέμα που κατηγόρησε η αντιπολίτευση τη δημοτική αρχή Ανατολικής Σάμου είναι η καθυστέρηση για την σύσταση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, ένα εργαλείο που θα βοηθήσει στη λειτουργία του δήμου, με μόνιμες προσλήψεις υπαλλήλων, μεταθέσεις και αποσπάσεις το οποίο ακόμη δεν έχει διευθετηθεί.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επικαιροποιήθηκε ο κανονισμός εσωτερικής λειτουργίας ο οποίος θα πάει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προς έγκριση και αναμένεται το σχετικό ΦΕΚ.

Η αντιπολίτευση δηλώνει, ότι “υπάρχει τεράστια καθυστέρηση με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όπως έγινε σε ολόκληρη την Ελλάδα με μοναδική εξαίρεση τον Δήμο Ανατολικής Σάμου”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More