Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το «Υφάδι» ανεβάζει θεατρικό έργο με τη «Σχεδία»

Την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τους «δράκους» που υπάρχουν μέσα μας και την πίστη στην αξία των συνεργειών για την πρόληψη της εξάρτησης από τα ναρκωτικά, θέλησε να αναδείξει η διοίκηση του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ιωαννίνων «Σχεδία», με αφορμή τη συνεργασία της με την Ομάδα Τέχνης «Υφάδι» για την παρουσίαση του έργου «Ο Δράκος» του Γιουτζίν Σβαρτς. Το έργο ανεβαίνει την ερχόμενη Δευτέρα 26 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στο Καμπέρειο Θέατρο.

Το έργο ανεβαίνει στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών και αποτελεί την κεντρική δράση του Κέντρου Πρόληψης για την ημέρα αυτή, με την πρόεδρο Σοφία Μαρκούλα να εξηγεί την επιλογή της θεατρικής παράστασης και μάλιστα ενός έργου, που δεν πραγματεύεται αυτό καθ’ αυτό το θέμα των ναρκωτικών, όπως είπε.

«Τα μηνύματα που πηγάζουν μέσα από το έργο, σε μια πιο ελεύθερη προσέγγιση, νομίζω ότι προσεγγίζουν και το πρόβλημα των ναρκωτικών. Για κάποιους ανθρώπους ο δράκος που έχουν μέσα τους, είναι η εξάρτηση από τα ναρκωτικά, η εξάρτηση τις ουσίες. Και στις μέρες μας δρακοκτόνοι δεν υπάρχουν. Υπάρχουν, όμως, υποστηρικτικοί μηχανισμοί, που δίνουν την επιλογή στον κάθε άνθρωπο να σκοτώσει τον δράκο που έχει μέσα του», τόνισε χαρακτηριστικά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More