Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίπολη – Παγκόσμια ημέρα δισκοπωλείων: Έργο τέχνης το βινύλιο

Αγαπάμε τον αναλογικό ήχο.

Το μοναδικό αυθεντικό μέσο για να ακούσει κάποιος μουσική.

Μιλά στην καρδιά, στο συναίσθημα και στην νοσταλία.

Ο λόγος για το θρυλικό και μοναδικό βινύλιο.

Η παγκόσμια ημέρα των δισκοπωλείων (22 Απριλίου), τιμήθηκε και στην Τρίπολη απ’ το θρυλικό Music Center του Σταύρου Κωτσιόπουλου, που άντεξε στις κοσμογονικές αλλαγές και στην μεγάλη και πολυεπίπεδη, σφοδρή κρίση.

Παγκόσμια ημέρα δισκοπωλείων

Μιλώντας στην ΕΡΤ Τρίπολης, ο ιδιοκτήτης του δισκοπωλείου της Κεντρικής Πλατείας της Τρίπολης, στο περιθώριο της δράσης που οργάνωσε εντός και εκτός μαγαζιού, είπε τα εξής:

Το βινύλιο είναι το πρωταρχικό, φυσικό μέσο σε κατανάλωση. Ξεπέρασε το CD και ότι άλλο φυσικό φορμάτ κυκλοφορεί. Εμείς, εδώ, συνεχίζουμε να το υποστηρίζουμε. Η ακρόαση της μουσικής, μέσα από ένα βινύλιο, είναι μία ”ιεροτελεστία ” για εμάς. Με το βινύλιο, έχεις μία αμφίδρομη σχέση. Σου αποδίδει ζεστό, αυθεντικό, ποιοτικό ήχο και εσύ του δίνεις φροντίδα και προσοχή. Είναι ένα έργο τέχνης. Στα εξώφυλλα, απεικονίζεται άρτια ζωγραφική τέχνη, μοναδικό σχέδιο, σπουδαίος χρωματισμός. Σήμερα, που το βινύλιο επιστρέφει δυναμικά, οι νέοι, το αγγίζουν, το υιοθετούν. Για εμάς τους μεγαλύτερους, αποτελεί μία ωραία ανάμνηση¨.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More