Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Τσουχτερά» πρόστιμα για παρεμπόδιση πρόσβασης στις παραλίες- Έως 60.000 ευρώ θα καταβάλουν οι παραβάτες

Η ελεύθερη διέλευση του κοινού προς την παραλία είναι το ζητούμενο του νέου νόμου για τη διαχείριση και την εύρυθμη λειτουργία τους αιγιαλού και της παραλίας.

Εκτός από ποινικές κυρώσεις όπως λουκέτα και κατεδαφίσεις, πλέον όσοι τοποθετούν εμπόδια στην πρόσβαση στην παραλία θα πληρώνουν πρόστιμα που μπορούν να φθάσουν μέχρι τις 60.000€.

Τα πρόστιμα για την παρεμπόδιση ελεύθερης πρόσβασης στη θάλασσα διαμορφώνονται ως εξής: Για τοιχία, ζαρντινιέρες, περιφράξεις: 500€/m³ που αντιστοιχεί στον όγκο της κατασκευής. Για αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες (κλπ κινητά εμπόδια), καθώς και μπάζα και οικοδομικά υλικά : 500€/m που αντιστοιχεί στο πλάτος της διέλευσης που παρεμποδίζεται. Για σωματική και λεκτική παρεμπόδιση τα πρόστιμα θα ξεκινούν από τις 2.000 και θα μπορούν να φθάσουν τις 60.000€.

Παράλληλα, αλλάζει ο τρόπος δημοπράτησης των παραλιών με ηλεκτρονικό διαγωνισμό που θα διεξαγάγει πλέον η κτηματική υπηρεσία και όχι οι δήμοι.

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταγγέλλουν τους παραβάτες μέσω ειδικής εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα, που θα ενεργοποιηθεί σύντομα, στέλνοντας φωτογραφίες και τη θέση της επίμαχης παραλίας, μέσω GPS.

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Σταματόπουλος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More