Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Νέα Ψυχιατρική κλινική στο Νοσοκομείο – Παρουσία του Υφυπουργού Υγείας ο αγιασμός θεμελίωσης  

Τελέσθηκε το μεσημέρι ο αγιασμός θεμελίωσης της νέας ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Χανίων η οποία παίρνει σάρκα και οστά χάρη στο κληροδότημα του αείμνηστου Γεωργίου Μαλινάκη.

Η τελετή αγιασμού πραγματοποιήθηκε μπροστά από τα θεμέλια της υπό ανέγερση κλινικής, παρουσία του  Υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

 Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Γεώργιος Μπέας, αφού  ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την παρουσία του, επεσήμανε , ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό να λειτουργήσει η νέα ψυχιατρική κλινική καθώς πρόκειται για έργο που μετράει ήδη 15χρονια αναμονής».

Ο κ. Βαρτζόπουλος ανέφερε ότι «οι υποδομές ψυχικής υγείας χρειάζονται σημαντική ενίσχυση στην Ελλάδα. Η πρόθεση της κυβέρνησης, είναι, ύστερα από 30 χρόνια, να ολοκληρωθεί επιτέλους η ψυχιατρική μεταρρύθμιση. «Θα πρέπει να ενισχυθούν οι υποδομές σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών ψυχικής υγείας» είπε, ενώ αναφορικά με την έλλειψη γιατρών στις ψυχιατρικές δομές, ο Υφυπουργός Υγείας δήλωσε ότι «υπάρχει μέριμνα για τη βελτίωση της παρουσίας ψυχιάτρων στις δημόσιες δομές, ενώ η εξαγγελθείσα πρόθεση του πρωθυπουργού για το στο δημόσιο σύστημα υγείας, είναι να αυξηθεί το προσωπικό που υπηρετεί κατά 10.000 άτομα, με τις διαδικασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει».

Τέλος, όσον αφορά τη συνολική αναδιαμόρφωση του συστήματος υγείας, ο κ. Βαρτζόπουλος ενημέρωσε ότι «αυτή τη στιγμή γίνεται ήδη καταγραφή των υπαρχουσών αναγκών αλλά παράλληλα αναλογιζόμαστε και τι θα θέλαμε να γίνει, από τη στιγμή που υπάρχει το διαθέσιμο κεφάλαιο να υποστηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη του συστήματος υγείας».

Στο πλαίσιο της παραμονής του στα Χανιά ο κ. Βαρτζόπουλος είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας.

Ρεπορτάζ: Παντελής Χουλάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More