Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Κιτρινόμαυρη” προμνησία στη Θεσσαλονίκη

 

Σε ένα ματς που θύμισε… το αντίστοιχο περυσινό στο “Nick Galis Hall”, ο Άρης επικράτησε του Παναθηναϊκού για την πρώτη αγωνιστική της Basket League με σκορ 69-65.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι έθεσαν τον δικό τους ρυθμό στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Νότα και Χόρσλερ έδωσαν αρκετές λύσεις επιθετικά στην ομάδα του Καστρίτη. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δεν είχε κάποιον παίκτη να ξεχωρίζει σε ότι αφορά το σκοράρισμα στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να είναι η καλύτερη ομάδα στο παρκέ και στη δεύτερη περίοδο. Ο Τολιόπουλος έδωσε μια… ώθηση με έξι πόντους, για το +8 (26-18) τρία λεπτά πριν το ημίχρονο. Με ένα μακρινό τρίποντο του Χάγκινς, η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά σε διψήφια νούμερα (29-18). Ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια έχοντας πετύχει μόλις 20 πόντους στο πρώτο μισό του αγώνα.

Οι παίκτες του Ράντονιτς επέστρεψαν στο παρκέ αποφασισμένοι να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα. Παρ’ ότι σχετικά γρήγορα βρέθηκαν στο -15, με ένα σερί 23-7 προηγήθηκαν με 43-42, ένα λεπτό πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Πρωταγωνιστής ήταν ο Πάρις Λι, ο οποίος έδωσε αρκετές “ανάσες” στην επίθεση. Στην τελευταία περίοδο το ματς έγινε ντέρμπι, με τον Άρη να το διεκδικεί στα ίσα. Οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν στο +5 (63-58) με 2.5 λεπτά στο ρολόι. Το “τριφύλλι” επέστρεψε και ισοφάρισε χάρη σε ένα μεγάλο τρίποντο του Μάριους Γκριγκόνις. Οι παίκτες του Καστρίτη έβγαλαν σπουδαία άμυνα στη συνέχεια και μπήκαν στα τελευταία εξήντα δευτερόλεπτα προηγούμενοι (66-63). Οι “πράσινοι” δεν κατάφεραν να βρουν το μεγάλο σουτ στο φινάλε και εν τέλει ηττήθηκαν με 69-65.

O MVP

Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα αναδείχθηκε ο Τσέβεζ Γκούντγουιν με 19 πόντους και 12 ριμπάουντ σε 30 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 29-20, 45-45, 69-65

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More