Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέμπη: Παρουσιάστηκαν εκφάνσεις της έμφυλης βίας

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τεμπών πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 στη Πινακοθήκη Γόννων βιωματικό εργαστήριο με το Σύλλογο Γυναικών Γόννων με θέμα: «Οι εκφάνσεις της βίας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο».
Εισηγήτριες ήταν η Κοινωνική Λειτουργός, Αθηνά Τερζενίδου, η Παιδοψυχολόγος, Ναυσικά Κυρίτση και η Ψυχολόγος, Φανή Ζυγοροδήμου, του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Λαρισαίων.
Στο βιωματικό εργαστήριο παρουσιάστηκε μία μελέτη περίπτωσης, μία πραγματική ιστορία που την βίωσε μία συμπολίτισσα. Στη συνέχεια το προσωπικό του Ξενώνα μίλησε για τις εκφάνσεις της έμφυλης βίας, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Η πραγματοποίηση της δράσης βοήθησε τους πολίτες του Δήμου να ενημερωθούν για την ύπαρξη της δομής, με σκοπό να βοηθήσουν όποιον συμπολίτη τους βιώνει οποιαδήποτε μορφή βίας.
Η έμφυλη βία είναι ένα φαινόμενο διαχρονικό καθημερινό και παγκόσμιο που πλήττει στη συντριπτική πλειοψηφία γυναίκες και νεαρά κορίτσια, αλλά και άτομα ανεξαρτήτως εθνότητας, ηλικίας, θρησκείας, τάξης, γλωσσικών και πολιτισμικών χαρακτηριστικών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More