Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άμεσα μέτρα στήριξης ζητούν οι πληγέντες των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η πλημμύρα της 6ης Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης, οι οποίοι απέκλεισαν συμβολικά το δρόμο Λάρισας – Γιάννουλης ζητώντας μέτρα άμεσης στήριξης.

Τα αιτήματα των κατοίκων των Εργατικών κατοικιών περιλαμβάνουν τα εξής:

1. Άμεση χορήγηση ειδικού βοηθήματος 1.500 ευρώ σε κάθε πλημμυροπαθή οικογένεια, αυξημένο κατά 300 ευρώ για κάθε παιδί, για να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες.

2. Να δοθεί άμεσα 100% αποζημίωση για την καταστραμένη οικοσκευή κάθε οικογένειας, είτε αυτή βρίσκονταν στο ισόγειο διαμέρισμα, είτε στο υπόγειο-αποθήκη. Το ίδιο και για την επισκευή των διαμερισμάτων, υπογείων και κοινόχρηστων χώρων των οικοδομών. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

3. Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της στέγασης όσων κατοίκων τα διαμερίσματα είναι ακατοίκητα και δεν έχουν οικοσκευή, με ενοικίαση διαμερισμάτων, με αποκλειστική επιβάρυνση κυβέρνησης, δήμου, περιφέρειας.

4. Να ολοκληρωθεί η αποκομιδή των καταστραμμένων οικοσκευών με ευθύνη του δήμου.

5. Να γίνουν άμεσα ψεκασμοί, απολυμάνσεις εσωτερικά των οικοδομών και των εξωτερικών χώρων απο δήμο, περιφέρεια, κυβέρνηση. Να υπάρξει άμεσος καθαρισμός των εξωτερικών χώρων των οικισμών των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης (παλιές και νέες).

6. Να γίνουν με οργανωμένο τρόπο εμβολιασμοί για τέτανο και τέστ αντισωμάτων για ηπατίτιδα Α, σε όσους ήρθαν σε επαφή με τα μολυσμένα νερά.

7. Να επαναλειτουργήσει η ΤΟΜΥ στις νέες Εργατικές Κατοικίες, με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό.

8. Να ελεγχθεί η ασφάλεια των εσωτερικών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων όλων των πολυκατοικιών.

9. Να ολοκληρωθεί άμεσα η αποκατάσταση του δημοτικού σχολείου, του νηπιαγωγείου, του παιδικού σταθμού, της εκκλησίας και των καταστημάτων στις Εργατικές Κατοικίες.

10. Να γίνουν έλεγχοι για να διαπιστωθεί η στατικότητα όλων των πολυκατοικιών στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης.

11. Να επιβαρυνθεί ο ΟΑΕΔ το κόστος καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων (είσοδοι, σκάλες, λεβητοστάσια), την επισκευή ανασασέρ. Σε ότι αφορά την εξόφληση των διαμερισμάτων, να υπάρξει αναστολή πληρωμής για 1 χρόνο, δίχως προσαύξηση.

12. Να προχωρήσει άμεσα η ενίσχυση των αναχωμάτων στην κοίτη του Πηνειού στο ύψος των Εργατικών Κατοικιών. Να καθαριστούν όλα τα φρεάτια ομβρίων και να αποκατασταθεί η λειτουργία των θυροφραγμάτων των αγωγών των ομβρίων.

13. Να γίνει αποκατάσταση των εξωτερικών χώρων πρασίνου των πολυκατοικιών με ευθύνη του δήμου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More