Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οδηγίες Ασφάλειας από την Πυροσβεστική στους βαμβακοπαραγωγούς για την αντιμετώπιση φωτιάς στο μεταφερόμενο βαμβάκι

Έκκληση προς τους αγρότες και κυρίως τους βαμβακοπαραγωγούς να είναι πολύ προσεκτικοί για την ασφάλεια της ζωής τους, απηύθυνε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αντιπύραρχος και Διοικητής της ΠΥ Κομοτηνής, Αθανάσιος Αραμπατζίδης.

Η έκκληση έγινε με αφορμή τα δύο συμβάντα που έγιναν το πρόσφατο διάστημα, με έναν οδηγό της βαμβακομηχανής να παθαίνει ηλεκτροπληξία και έναν αγρότη να απανθρακώνεται στην προσπάθεια να σβήσει τη φωτιά που ξέσπασε στο βαμβάκι που μετέφερε σε πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τον κ.Αραμπατζίδη, η προσοχή θα πρέπει να εστιασθεί στις εξατμίσεις των γεωργικών ελκυστήρων-τρακτέρ-, αλλά και στα αναμμένα τσιγάρα που πετιούνται, καθώς μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

«Σε  περίπτωση πυρκαγιάς θα πρέπει να ενημερώσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και να οδηγήσουν το όχημα σε ένα ασφαλές σημείο, που θα δεν θα γειτνιάζει με δασικές εκτάσεις. Σε καμμία περίπτωση να μην επιχειρήσουν να σβήσουν τη φωτιά. Επιπλέον, θα πρέπει και στα τρακτέρ να υπάρχουν πυροσβεστήρες», τόνισε ο κ. Αραμπατζίδης.

Επιπλέον ο κ. Αραμπατζίδης στάθηκε στην αναγκαιότητα της διεξαγωγής σεμιναρίων, πριν την εκκοκκιστική περίοδο για την ενημέρωση των Αγροτών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More