Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έβρος: Χωρίς συμπαγές μέτωπο η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς – Μεγάλη οικολογική καταστροφή (video)

Μάχη από αέρος δίνεται από τα ξημερώματα στον Έβρο, εντός του εθνικού πάρκου της Δαδιάς, για να σβήσει η φωτιά που καίει από χθες το απόγευμα πυκνό πευκόφυτο δάσος και έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή. Με υπεράνθρωπες προσπάθειες οι επίγειες και εναέρειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν σε μικρές εστίες, το πύρινο μέτωπο των 10 χιλιομέτρων που κατέκαψε χτες μεγάλο μέρος του παρθένου δάσους.

Η μάχη το πρωί της Παρασκευής από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, δίνεται για να περιοριστούν οι διάσπαρτες εστίες και να αντιμετωπιστούν οι τυχόν αναζωπυρώσεις. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 4 αεροσκάψη Καναντέρ, δύο PZL και δύο Air Tracktor, ελικόπτερα κατάσβεσης και επιτήρησης. Στους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι αν οι άνεμοι δεν προκαλέσουν κάποια σημαντική αναζωπύρωση, η φωτιά θα ελεγχθεί σύντομα.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η αποτίμηση των καταστροφών στο προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς, όπου ζουν πολλά σπάνια είδη πανίδας, μοναδικά στην Ευρώπη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More