Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκθεση– Συνέδριο: «Η Δ. Μακεδονία της δημιουργίας και της καινοτομίας

Τα Κοίλα Κοζάνης φιλοξενούν την 1η «Έκθεση & Συνέδριο Καινοτομίας» στις 7 με 9 Φεβρουαρίου, όπου συμμετέχουν επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα και Πανεπιστήμια, εκθέτοντας νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Οι νέες εφαρμογές αφορούν τους τομείς του Υδρογόνου, της Ενέργειας, της Ψηφιακής εποχής, της Τεχνολογίας τροφίμων, της Έξυπνης αγροτικής καλλιέργειας, της Κυκλικής οικονομίας στον πρωτογενή τομέα και της εκπαίδευσης.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δέσποινα Αμαραντίδου  συζητά με έναν από τους πρωταγωνιστές των εφαρμογών για την επομένη ημέρα, που ξεκινά από τα ΑΕΙ.  

Η οργάνωση της εκθέσεως οφείλεται στο περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης. Το πανεπιστήμιο αποτελεί τον βασικό πυλώνα και τον κόμβο της τεχνολογικής ανάπτυξης ολοκλήρου της Δυτικής Μακεδονίας. Στόχος είναι η σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την  καινοτομία, της αγοράς εργασίας και της εκπαίδευσης, επισημαίνει ο αντιπρύτανης του ιδρύματος Στέργιος Μαρόπουλος.

Πρόκειται για την μετάβαση στην νέα εποχή, για την επομένη ημέρα σημειώνει ο κ. Μαρόπουλος. Το ερευνητικό κέντρο καινοτομίας στην Κοζάνη μετρά μόλις τρία χρόνια ζωής, που περιλαμβάνει 7 ινστιτούτα, σε διαφορετικούς τομείς, ενέργεια, αγροτικά θέματα, οικονομία, πληροφορική, στα οποία διεξάγεται ερευνητικό έργο και αυτό συνδέεται με την επιχειρηματικότητα.

Το αποτέλεσμα της πανεπιστημιακής ερεύνης έγινε ήδη προϊόν και μέσω των δυο κέντρων ικανοτήτων για την ενέργεια και την κατασκευή που έχουν δημιουργηθεί τον τελευταίο χρόνο, προωθείται η καινοτομία στην περιοχή, η οποία αναμένεται να κόψει το νήμα στην τεχνολογική και οικονομική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Αύριο Τρίτη αναμένεται η παρουσίαση του αυτοκινήτου που θα τρέχει στην νέα εποχή με καύσιμο το υδρογόνο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More