Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Γεωργία: Ασφαλή για κατανάλωση τα αλιεύματα στον Παγασητικό

Καμία επιβάρυνση δεν δείχνουν να έχουν έως τώρα , σύμφωνα με τους ειδικούς, τα νερά του Παγασητικού από τις θεομηνίες Ντάνιελ και Ελίας που γέμισαν τόνους φερτών υλικών τον κόλπο. Οι φυσικές και χημικές παράμετροι των υδάτων είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ενώ τα τα ιχθυαποθέματα είναι πλούσια και ασφαλή για κατανάλωση.

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS

“Αντέχει» το ακτινίδιο στην κλιματική κρίση

Μειωμένη κατά πολύ ήταν η φετινή παραγωγή ροδάκινων και κερασιών στην Ημαθία λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. Στον αντίποδα, οι παραγωγοί ακτινιδίων δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους, όσον αφορά στις αποδόσεις των καλλιεργειών τους, αλλά και στις τιμές στις οποίες αναμένεται, μέχρι στιγμής, να πουλήσουν τα προϊόντα τους.

Στο μισό η παραγωγή ροδάκινων Βελβεντού

Μειωμένη στο μισό  ήταν και η φετινή παραγωγή ροδάκινων και στον Βελβεντό Κοζάνης λόγω της κλιματικής κρίσης. Το προϊόν όμως ήταν άκρως ποιοτικό και έφτασε στον καταναλωτή στην καλύτερήτου στιγμή, ώριμο και γευστικό,  χάρη στον αγώνα που δίνουν οι παραγωγοί εκεί, αλλά και οι δυο συνεταιρισμοί που τους έχουν κάτω απο τα φτερά τους, κάνοντας το καλύτερο δυνατό στην προώθηση των ροδάκινων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More