Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: 7χρονος κινδύνευσε να χάσει δύο δάχτυλα από ελλειπτικό υπαίθριο παιχνίδι σε πάρκο

Σε εξώδικη αναφορά προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι γονείς 7χρονου, που τραυματίστηκε σοβαρά στα δάχτυλα του ενός χεριού σε υπαίθριο χώρο άθλησης με όργανα γυμναστικής στα Κάστρα. Από τον Δήμο υποστηρίζεται ότι εκτός από τις προειδοποιητικές πινακίδες, που έχουν τοποθετηθεί, υπάρχει επίβλεψη και συντήρηση των οργάνων, τόσο από την εταιρία, όσο και από τους υπαλλήλους του Δήμου.

Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του 7χρονου Δημήτρη μιλά για το σοβαρό τραυματισμό του παιδιού της ένα μήνα πριν κατά τη διάρκεια παιχνιδιού σε υπαίθριο χώρο άθλησης με όργανα γυμναστικής στα Κάστρα Θεσσαλονίκης.

Ο μικρός Δημήτρης, που ζει έκτοτε μια μεγάλη περιπέτεια δείχνει στον φωτογραφικό φακό τα τραυματισμένα δάχτυλα στο δεξί του χέρι. Παρ΄ ότι η μητέρα βρίσκονταν στο σημείο του πάρκου δεν είδε την πινακίδα, που απαγορεύει τη χρήση των οργάνων σε ανήλικους κάτω των 14 και με ύψος μικρότερο από 1.40μ..

Η καθημερινότητα πλέον για το μικρό Δημήτρη έχει αλλάξει δραματικά. Οι γονείς προχωρούν σε εξώδικη αναφορά προς το Δήμο Θεσσαλονίκης και ζητούν τη λήψη μέτρων προφύλαξης.

Παρά την ηλικιακή απαγόρευση για τη χρησιμοποίηση των συγκεκριμένων οργάνων εκγύμνασης, όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής καθημερινά δεκάδες μικρά παιδιά έρχονται και παίζουν στο χώρο.

Ο σοβαρός τραυματισμός του παιδιού επαναφέρει το θέμα της συντήρησης των οργάνων αλλά και την τοποθέτηση προστατευτικών στο έδαφος για την αποφυγή ατυχημάτων.

Από τον Δήμο Θεσσαλονίκης υποστηρίζεται ότι εκτός από τις πινακίδες, που έχουν τοποθετηθεί υπάρχει συνεχόμενη επίβλεψη και συντήρηση των οργάνων τόσο από την εταιρία όσο και από τους υπαλλήλους του Δήμου, ενώ τεχνικό συνεργείο πραγματοποίησε εκ νέου αυτοψία στο πάρκο για να ελέγξει τα όργανα εκγύμνασης.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου – Δημήτρης Χατζηκορτσου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More