Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Κόσμος: Από τον Σούπερμαν.. έως τους Νιρβάνα – Στο «σφυρί» αντικείμενα ηρώων του κινηματογράφου και θρύλων της μουσικής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΟΒΕΣΗ

Με αντικείμενα από αγαπημένες ταινίες του κινηματογράφου, την τηλεόραση αλλά και τη μουσική σκηνή, συνολικής αξίας 11 εκατομμυρίων λιρών, επιστρέφει η ετήσια δημοπρασία της βρετανικής εταιρείας Propstore στο Λονδίνο.

Οι λάτρεις του Σούπερμαν, καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για το θρυλικό κοστούμι που φορούσε ο Κρίστοφερ Ριβ. Η τιμή του κυμαίνεται από 250 έως 500 χιλιάδες λίρες.
Aπό τα πολυτιμότερα αντικείμενα είναι και τα μαύρα γάντια του Ντάρθ Βέιντερ από τον “Πόλεμο των Άστρων”, καθώς εκτιμώνται έως 250 χιλιάδες λίρες.

Στο “σφυρί” βγαίνουν, μεταξύ άλλων, το μαύρο κράνος πιλότου που φορούσε ο Σον Κόνερι ως Τζέιμς Μποντ στην ταινία “Zεις μονάχα δύο φορές” του 1967, η τιάρα της Wonder Woman από την ταινία του 2017 με την Γκαλ Γκαντότ, και η πρώτη σκληρόδετη έκδοση του βιβλίου “Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος” του 2001.Οι θρύλοι της μουσικής είναι και αυτοί “παρόντες”!
Στις προθήκες εκτίθενται το αυτοβιογραφικό βιβλίο των “Σκαθαριών”- “Η ζωή με τους Μπιτλς”, αλλά και εισιτήρια συναυλίας των Nιρβάνα το 1991.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και η υποβολή προσφορών θα είναι διαθέσιμη από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΕΝΘΕΤΟ ΚΟΣΜΟΣ

“Δε νομίζω ότι ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία”, εκτιμά ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν σε αποκλειστική συνέντευξή του στο CNN.

Ο Λίβανος και το Ισραήλ, δύο χώρες που τυπικά βρίσκονται σε πόλεμο, κατέληξαν σε ιστορική συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων τους και την άρση των εμποδίων στην εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο….

H Λούσι Λέτμπι, μία βρετανίδα νοσοκόμα σε μονάδα νεογνών στο Λίβερπουλ, κατηγορείται για τη δολοφονία επτά βρεφών και την απόπειρα δολοφονίας ακόμη 10.

Την άμεση απελευθέρωση πέντε Γάλλων πολιτών που κρατούνται στο Ιράν ζήτησε από τον ομόλογό της η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών. Στο μεταξύ, οι ιρανικές Αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις εργαζομένων σε διυλιστήρια.

Έφτασε η εποχή που στα κοινοβούλια δεν μιλάνε μόνο άνθρωποι αλλά και ρομπότ. Σε μια συνεδρίαση που θα μείνει στην ιστορία, η Ai-Da, ένα εξελιγμένο ανθρωπόμορφο ρομπότ μίλησε στη βρετανική Βουλή των Λόρδων, καταθέτοντας τις απόψεις της σχετικά με το πώς οι νέες τεχνολογίες θα επηρεάσουν την τέχνη.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More