Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Κόσμος: Φόρος τιμής στον Μάθιου Πέρι από φανατικούς θαυμαστές

Εκατοντάδες φανατικοί θαυμαστές συρρέουν στον τόπο των γυρισμάτων της σειράς τα Φιλαράκια, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μάθιου Πέρι, δύο ημέρες μετά τον ξαφνικό θάνατό του.

Πάντως, η περαιτέρω ιατροδικαστική εξέταση των Αρχών του Λος Άντζελες αναμένεται να επιβεβαιώσει τα ακριβή αίτια του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού, ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Το βίντεο που ακολουθεί είναι του Σερίφ Μεχμέτ. 

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEWS

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΙΟΝΙ

Ελάχιστα γνωστό είναι το θαλάσσιο χιόνι, που προέρχεται από οργανικό υλικό, κυρίως πλαγκτόν. Τον ρόλο του στον ωκεάνιο κύκλο του άνθρακα ερεύνησε επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, η οποία ξεκίνησε την αποστολή της από την Ισλανδία και κατέληξε στις Αζόρες. Ανάμεσά στους ερευνητές είναι και η Ελληνίδα μεταδιδακτορική ερευνήτρια ωκεανογραφίας δρ. Μαρία Παπαδάτου.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι της Βρετανίας είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμοι ως ορόσημα για τη χώρα. Για σχεδόν έναν αιώνα αποτελούν μέρος του αστικού τοπίου του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά στην εποχή του κινητού τηλεφώνου τείνουν να εξαφανιστούν. Με τη χρήση τους να μειώνεται, οι λάτρεις τους στρέφονται τώρα σε εναλλακτικές χρήσεις τους και τους δίνουν νέα ζωή μετατρέποντας τους σε βιβλιοθήκες, περίπτερα ή ακόμα και καντίνες για καφέ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More