Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Οικονομία: Την επόμενη εβδομάδα η καταβολή 800 εκατ. ευρώ σε εκατομμύρια δικαιούχους

Στη Βουλή η πενθήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2023 με τα βλέμματα να στρέφονται στην ομιλία του πρωθυπουργού το Σάββατο, λίγες ημέρες πριν υλοποιηθούν μέτρα ύψους 800 εκατ. ευρώ που έχουν δρομολογηθεί για την επόμενη εβδομάδα. Στις 20 του μηνός θα καταβληθεί η δεύτερη επιταγή ακρίβειας ύψους 500 εκατ. ευρώ σε 2,3 εκατομμύρια οικονομικά ευάλωτους. Μία ημέρα μετά, στις 21 Δεκεμβρίου θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης, τα οποία θα δοθούν ως προκαταβολή. Παράλληλα, συνεχίζεται έως το τέλος του έτους η επιδότηση κατά 25 λεπτά το λίτρο στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης ενώ θα καταβληθεί και το έκτακτο επίδομα των 600 ευρώ στα σώματα ασφαλείας και το λιμενικό.

Το δράμα του πλαφόν στο φυσικό αέριο συνεχίζεται καθώς οι υπουργοί Ενέργειας μετά από ολονύχτιες διαβουλεύσεις, και την ελληνική πλευρά να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο, ξεκίνησαν να συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες. Αιτία η προσπάθεια της Αθήνας αλλά και 13 ακόμα κρατών-μελών να υιοθετήσουν ένα μηχανισμό περιορισμού των τιμών του φυσικού αερίου με την επιβολή κυμαινόμενου πλαφόν μεταξύ 150 -200 ευρώ.

Πρεμιέρα την Τετάρτη για το εορταστικό καλάθι και το καλάθι του Αη Βασίλη. Κατά 12,47% έχει μειωθεί μεσοσταθμικά το καλάθι του νοικοκυριού, συμπεριλαμβανομένων και των αλυσίδων ηλεκτρονικού εμπορίου με βάση τα πρώτα στοιχεία. Παράλληλα, την Τέταρτη το υπουργείο Ανάπτυξης θα προχωρήσει σε έναν απολογισμό για την πορεία των τιμών των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ κατά τη διάρκεια των 7 εβδομάδων που έχει τεθεί σε εφαρμογή.

Ευκαιρία για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας μέσω προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης που ήδη τρέχει, έχουν χιλιάδες νέοι έως 29 ετών. Για το πότε λήγει η σχετική προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους εργοδότες για τις θέσεις που απομένουν.

Στις 16 με 20 Ιανουαρίου ο Ελληνικός Οίκος, ο οργανισμός προώθησης της Ελλάδας θα ανοίξει τις πύλες του στο Νταβός κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλεξ Πατέλη, το Greek House Davos συμβάλει στην ενίσχυση της παρουσίας της Ελλάδος σε ένα από τα πλέον σημαντικά κέντρα οικονομικών αποφάσεων στον κόσμο, δίνοντας συγχρόνως τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα οφέλη που απορρέουν από τη διεθνή δικτύωση. Το GHD αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 3.000 μοναδικούς επισκέπτες, προσελκύοντας ανώτατα στελέχη των μεγαλύτερων διεθνών εταιρειών και επενδυτικών οίκων καθώς και επικεφαλής διεθνών οργανισμών και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη από ολόκληρο τον κόσμο.

Άλμα κατά 11,2% κατέγραψαν οι τιμές πώλησης διαμερισμάτων το τρίτο τρίμηνο του 2022. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η αύξηση των τιμών είναι καθολική, ανεξαρτήτως από την παλαιότητα των ακινήτων και την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται, ενώ βασική αιτία είναι η εκρηκτική άνοδος τιμών των οικοδομικών υλικών.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΡΑΛΛΟΥ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More