Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένταξη της Βέροιας στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας

Μία πρώτη «γεύση» του Μενού Βέροια πήραν επιχειρηματικοί φορείς και επαγγελματίες των κλάδων της εστίασης και του τουρισμού, οι οποίοι βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουλίου 2023, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.
Ο Δήμος και το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βέροιας, προχώρησαν στην πρώτη διαβούλευση με θέμα Γαστροδιπλωματία Δήμου Βέροιας – Menu Veria Gastronomy, στο πλαίσιο προώθησης των τοπικών προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης στη σύγχρονη γαστρονομία.

Η τοποθέτηση της Βέροιας στον γαστρονομικό – τουριστικό χάρτη της Ελλάδας και της UNESCO, αλλά και η δημιουργία προοπτικών στον φάκελο «Πολιτιστική Πρωτεύουσα», αποτελεί τον βασικό στόχο του φιλόδοξου και πρωτοποριακού εγχειρήματος μέσα από το οποίο θα αναδειχθεί η τοπική επιχειρηματική δράση των επαγγελματιών. Η προώθηση της επικοινωνίας και της συνέργειας όλων των κλάδων, από το δέντρο και την βοοτροφία μέχρι την παραγωγή τοπικών γλυκών εδεσμάτων και κρασιών, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στη σύνδεση των τομέων παραγωγής με την πλούσια γαστρονομία της περιοχής της Βέροιας.
«Απώτερος σκοπός είναι να γίνουν ευρέως γνωστά τα προϊόντα της Βέροιας μέσω του Μενού και να κινητοποιηθούν οι επαγγελματίες του κλάδου προς την κατεύθυνση αυτής της φιλόδοξης προσπάθειας. Θέλουμε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν τόσο τις ομορφιές της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής του δήμου μας όσο και να γνωρίσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των τοπικών προϊόντων στο πλαίσιο της σύγχρονης γαστρονομίας» σημειώνει ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

«Το Μενού Βέροιας “στήνεται” στα σύγχρονα πρότυπα. Πέρα από έναν κατάλογο φαγητών, γλυκών και ποτών που θα απευθύνεται σε έναν άνθρωπο με φυσιολογικές διατροφικές συνήθειες, υπάρχει το μενού για παιδιά και εκείνο για τους vegans και vegetarians, μενού τα οποία βλέπουμε στα σύγχρονα εστιατόρια. Επίσης θα απευθύνεται σε ειδικές κατηγορίες διατροφής, όπως μενού για διαβητικούς ή για άτομα με αυξημένη χοληστερίνη» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Λάζαρος Ασλανίδης.

Βασική επιδίωξη είναι να ενισχυθεί η αξία των προϊόντων στη βάση των εξαιρετικών προοπτικών για συνολική ανάπτυξη και προώθηση των προϊόντων υπαίθρου, δημιουργώντας υπεραξία σε αυτά.
Παρόντες στην εκδήλωση – διαβούλευση ήταν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) Γιώργος Καββαθάς, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος και Αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μακάριος Παπαδόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Σερρών, Σωτήρης Κοτσαμπάς, ο Επ. Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιάννης Παπαργύρης, η Επίκουρη Καθηγήτρια, κλινική διαιτολόγος, ψυχολόγος, Δρ. Αιμιλία Βασιλοπούλου, η παιδίατρος, Ελένη Καζελίδου, ο συνεργάτης του Δήμου Βέροιας, Γιώργος Παλαισίδης, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ημαθίας, Κώστας Παπαοικονόμου, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, Δημήτρης Τσανακτσίδης και ο Πρόεδρος της ΑΝΗΜΑ, Θεόφιλος Τεληγγιανίδης. Την Π.Ε. Ημαθίας εκπροσώπησαν η ειδική σύμβουλος, Νίκη Καρατζιούλα και η υπεύθυνη Γραφείου Τουρισμού Π.Ε. Ημαθίας, Μαρία Ανδρεάδου. Στη διαβούλευση επίσης συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, Δημήτρης Μάντσιος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης Βέροιας, Κων/νος Σαμανίδης, ο Πρόεδρος του Βοοτροφικού Συλλόγου Βέροιας, Ιωάννης Βουγιούκας, ο Πρόεδρος των Ζαχαροπλαστών Βέροιας, Τάσος Παγούρας, η Πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας, Γιάννα Πιλιτσίδου, ιδιοκτήτες εστιατορίων, αμπελουργοί και βοοτρόφοι.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More